Chcem sa na to opýtať!
Pokiaľ ide o uskutočniteľnosť a správnosť tohto prístupu.
Vyskúšal som postup uvedený vo videu a tu je uvedený spôsob, akým som to urobil. Neviem, prečo konečný výstup nie je rovnaký ako množstvo vo videu.
Najprv použite IPA 100ml+H2O 50ml+P2NP 10g. Po zahriatí a rozpustení nechajte vychladnúť, kým sa neobjavia kryštáliky.
Pripravte si 12 g hliníkových vločiek + 2 g HgCL2 (pretože nemôžem zohnať dusičnan ortuťnatý a na výrobu hliníkového amalgámu môžem použiť len chlorid ortuťnatý), dajte to do banky a reagujte asi 30 až 40 minút a pripojte hadičku s kondenzátorom
Ochladený a vykryštalizovaný P2NP sa ľahko pridá do 50 ml ľadovej kyseliny octovej a zahreje sa, aby sa rozpustil.
Z hliníkových vločiek odstráňte sivú špinavú vodu a dvakrát ich premyte čistou vodou
Potom pridajte roztok P2NP do hliníkovej banky (v tomto čase bude prebiehať veľké množstvo reakcie a teplota rýchlo stúpne. Na ochladenie teploty použite studený kúpeľ a počas procesu banku pravidelne pretrepávajte). Proces reakcie trvá približne 30 ~ 40 minút.
Vyberte roztok z banky a zostane sivá kvapalina a malé množstvo hliníkových vločiek.
Predtým pripravte 50 g roztoku NaOH + 70 ml H2O, pridajte roztok hydroxidu sodného do sivej kvapaliny, aby sa pH kvapaliny zvýšilo na 11
Reakcia trvá približne 30 minút
Objaví sa žltá kvapalina. Túto kvapalinu vyberte (sivá látka sa neodstráni) a dajte ju na 1 hodinu do chladničky.
Po ochladení pridajte túto svetložltú kvapalinu k IPA v pomere 1:1 a premiešajte
Pridajte koncentrovanú kyselinu sírovú a nakvapkajte malé množstvo. V tomto čase sa objavia biele predmety, takže kvapalina sa bude javiť ako mliečne biela so sedimentom.
Zvýšte pH na 5,5
Po 24 hodinách chladenia kvapalinu prefiltrujte a vysušte biely produkt (je produkt v tomto čase správny? A požadovaný konečný P2P)
V tejto časti je môj konečný produkt len asi 1 ~ 2 g, čo sa mi nezdá správne.
Usilovne som sa snažil nájsť odpoveď, ale stále som sa nedopátral k správnej myšlienke. Mohli by ste mi, prosím, poskytnúť nejaké správne usmernenie?
Aké faktory ovplyvňujú výťažok (konečný produkt na videu sa zdá byť oveľa väčší ako počet mojich pokusov)
Privítam ľudí, ktorí uspeli s touto metódou a výťažnosť je približne 70 ~ 80 %, aby ma usmernili.
prosím
Z hliníkovej fólie a hliníkových vločiek sa vyrobí hliníkový amalgám a potom sa pridá roztok hydroxidu sodného. Prečo je hliníková vločka mierne žltkastá kvapalina, ale hliníková fólia je biela kvapalina?
Hliníková fólia, ktorú používam, je domáca hliníková fólia používaná v kuchyni. Je možné ju používať?