To je naozaj skvelá reakcia na všetky moje bláboly.
Aby som bol úprimný, začal som sa prepracovávať cez knihu s názvom "organická chémia ako druhý jazyk" - viem, že Hamilton Morris ju veľmi odporúča, a zatiaľ sa zdá byť mimoriadne užitočná, ale mám pocit, že mi bude trvať - no, zvyšok života, kým sa ju naučím na nejakej prijateľnej úrovni!
Ach áno, bezpochyby som zhromaždil každý samostatný filter do samostatnej fľaštičky.
Dnes som vlastne náhodou nejaký roztopil a bol som dosť prekvapený, pri akej nízkej teplote sa začal topiť! Čo je hádam dobré znamenie....- aj keď to nebolo monitorované - snažil som sa ho len tak mierne zohriať, aby som sa uistil, že je suchý - netuším, prečo som ho jednoducho nedal do exikátora s ostatnými, ale hej.
Nájdem dobré video na YouTube na oba tieto predmety, ale áno, dôvodom, prečo som všetko zbieral oddelene, je len to, aby som mohol každý z nich reexportovať osobitne.
Uvedomil som si, že vlastne vôbec nepotrebuje mrazničku - chladnička by bola viac než dostatočná na kryštalizáciu produktu, takže si myslím, že je to beta-2,5-DMONS - stále sú to kryštály v tvare ihličiek, ktoré vyzerajú veľmi podobne ako posledná dávka, len nie sú v žiadnom prípade také dlhé. Stále sú to úlomky a majú PRESNE rovnakú farbu, takže by som povedal, že to má dobrú šancu - najmä po tom, čo som dnes nejaké roztavil!
Prisahám, že som si to pozrel a bolo tam napísané niečo ako vysoká 90-ka teploty topenia, ALE odvtedy som robil niečo iné a možno som si pomýlil b.p nitroetánu s teplotou topenia tejto látky.
Každopádne som bol veľmi prekvapený, že sa to roztavilo, pretože som len mierne zohrieval nejaké silikagélové guľôčky, aby som ich zbavil rozpúšťadla, a pokojne som do toho mohol vložiť ruky, aby som sa ich dotkol, a aj tak sa to roztavilo.
Uvidíme - áno, tiež musím zvýšiť svoju TLC hru, ale najprv sa len prepracujem cez dvojsemestrálne knihy, o ktorých som hovorila predtým.
Teda, aspoň si teraz môžem prečítať krvavé kresby líniových väzieb! Chcel som povedať, že som pochopil uhlíky, ale neuvedomil som si vodíky a len všeobecné pravidlá!!
Páči sa mi, že sa tam prechádza v určitom poradí. Možno to ešte priamo nesúvisí s tým, čo robím - ale všetko, čo som sa doteraz naučil z tejto knihy, som použil na veci, ktoré robím, aby som si to precvičil... takže si myslím, že je to rozumný spôsob. Určite je to oveľa lepšie ako krvavý chatGPT