Najprv som sa pokúsil rozpustiť 40 g prášku Kratom v 200 ml 5 % kyseliny octovej, čo nefungovalo podľa očakávania, pretože bol stále pevný a nie v rozpustenom stave, takže som pridal ďalších 200 ml kyseliny a zmes niekoľko minút miešal na magnetickom miešadle. Potom som pridal 200 ml teplej/horúcej destilovanej vody a miešal ďalších 5 až 10 minút.
Potom som pripravil roztok NaOH (ale s normálnou vodou namiesto destilovanej, pretože som si nemyslel, že voda v roztoku NaOH by mala byť tiež destilovaná
) a pridal som asi 300 ml, pretože som najprv použil menej NaOH v roztoku a pH sa nezvýšilo tak rýchlo. Posledné meranie pH bolo okolo 12-13, pričom roztok mal tmavočervenú až hnedastú farbu.
Potom som roztok nechala miešať asi hodinu a udržiavala som ho teplý pomocou ohrievacej dosky na magnetickom miešacom stole.
Potom som pridal asi 40 ml toluénu, ktorý som dobre premiešal, a nechal som obe fázy niekoľko minút oddeliť. Odoberal som toluénovú fázu pomocou Pasteurpipette (čo bol pekelný postup, nabudúce použijem oddeľovací lievik) a nakvapkal som ju do plochého pyrexu Glas. Extrahoval som ešte dvakrát 40 ml toluénu.
Rozpúšťadlo som nechal odparovať cez noc vonku a potom som tenkú vrstvu, ktorá zostala, zoškrabal žiletkou. Získal som P
ktorý bol o niečo tmavší ako na obrázku, ktorý som zverejnil.
Prášok som rozpustil v 20 ml acetónu, prefiltroval som ho a opäť som ho dal na pyrex Glas. Po rozpustení acetónu som dostal tento oranžový prášok s niekoľkými kryštálikmi, ktorý vonia po kvetoch, ako ste opísali v hlavnom príspevku. Ešte som to nevážil, pretože chcem urobiť ďalšie premytie Acetonom, dúfajúc, že získam lepšie kryštály.