Dostal som niekoľko súkromných správ s otázkami o pomeroch môjho postupu a myslím si, že je lepšie to objasniť vo verejnom príspevku, aby ste pochopili, prečo som to urobil práve takto a ako:
1 - Mám sklenený reaktor s objemom 100 l a prvý kríž miešadla na pohyb kvapaliny je približne 10 l, čo znamená, že menej ako 10 l sa v mojom reaktore nedá miešať.
2- V deň syntézy som mal len 500gr NaBH4, čo znamená 3,478 krát menej produktu ako v pôvodnej syntéze (1739gr Nabh4).
3- Ak si spočítate pôvodné pomery syntézy delené na 3,478 nebude to min 10L, ktoré potrebujem pre môj reaktor, takže som sa rozhodol urobiť všetky pomery s 3,478 okrem vody a zmesi IPA, pretože by to nemalo vplyv na proces len na čas destilácie. Použil som zmes vody a IPA (18L)/3,478=5,175L*2.
4 - Skrátka som urobil presne pôvodné pomery rozdelené na 3,478 kvôli mojej zásobe NaBH4 okrem zmesi vody a IPA, ktorú som použil dvojnásobne viac, ako som mal použiť, aby som ju mohol miešať v reaktore.
V ďalšej várke budem znovu reprodukovať presne tento postup s fotkami, aby som ukázal, ako sú hmotnosti, množstvá a výťažok presne tak, ako som podrobne opísal, v ďalšej várke ďalšej várky to urobím presne pôvodný synth, aby som skontroloval, či sa výťažok zmení, ale som si prakticky istý, že by sa nezmenil.
Vďaka.