Pozdravljeni, prvič plakatirate dolgoletni bralec tukajšnjih forumov in številnih drugih kemijskih skupin.
Prvič, veliko spoštovanje strokovnjakom tukaj za pomoč skupnosti ambicioznih kemikov, dali ste mi vero in veliko več upanja na moji poti učenja, in ko sem pridobil več znanja z organsko kemijo, upam, da bom lahko na nek način vrnil v bližnji prihodnosti ..
Kakorkoli že, k bistvu mojega prispevka. V zadnjem času sem se veliko učil na čistem omrežju iz arhivov Rhodium in erowid itd, da bi razširil svoj obseg in razumevanje skupnih tehnik, ki se uporabljajo v kemiji na splošno, in močno verjamem, da počasi dobivam dober vpogled v vse osnove, da tako rečem. Vendar bi lahko rekel, da sem naletel na zid in potrebujem nasvet.
Sprva sem upal, da se bom naučil proizvajati fenil-2-propanon (P2P), nato pa nadaljeval z izdelavo kristalnega meta, ki sem ga uporabljal v preteklosti.
Vendar pa trenutno nimam ustrezne opreme
(kmalu bom kupil komplet za destilacijo, ustrezno steklovino, magnetno mešalo in vakum itd.). Iskreno sem izgubil vero in postal preveč odvrnjen pri kakršnem koli dostojnem poskusu.
Našel sem dober vir za pridobivanje nitroetana za enega od sintetizatorjev, o katerem sem resno razmišljal prek eBaya, kot tekočo obliko 'Nail Brush Saver' skupaj z drugimi regeanti, vendar sem še vedno dvomil v svoje sposobnosti brez trenutno razpoložljive opreme.
Po tem začetnem padcu sem se trudil ostati pozitiven in sem se kar najbolj poglobil v organsko kemijo.
Kakorkoli že, potem sem se zgodilo, da sem naletel na to spletno stran, ki je brala o njej na drugih forumih, in našel to neverjetno mesto, kjer je vsebina veliko bolj sveža in skupnost se zdi veliko bolj izobražena kot drugi, ki sem jih videl, in potem sem našel to posebno nit, ki je pritegnila mojo pozornost. Resnično mi je všeč, kako je bil video sestavljen, in zdaj sem se osredotočil na proizvodnjo 4-MMC za končni izdelek mojega prvega zakonitega poskusa.
Kmalu bom imel vso potrebno opremo, da se bom lahko zares preizkusil, in upal sem, da lahko zaprosim za nekaj stvari, ne da bi hkrati zahteval preveč.
Našel sem dostop do vseh sestavin, razen nekaj očitnih, saj menim, da so na splošno precej strogo nadzorovane, kolikor sem seznanjen.
Regeanta, o katerih govorim, sta 4-metilpropiofenon in metilamin hidroklorid (40-odstotna vodna raztopina).
Prebral sem obe povezavi, ki sem ju priložil spodaj glede proizvodnje iz nič. Vendar me je najprej zanimalo, ali obstaja način za zmanjšanje obsega celotnega recepta, medtem ko se še vedno uporablja ista video metoda v tamkajšnji niti. To bi mi resnično pomagalo, saj bi bili moji prvi poskusi bolj dostopni kot celota. Ali pa je tu kakšna manjša metoda, na katero bi me lahko opozorili in bi bila prav tako odlična =)
Metilamin hidroklorid-sinteza v večjem obsegu
V zvezi z velikostjo obsega je spodaj predlagana metoda, ki sem jo našel za 4-metilpropiofenon, zame uporabna, vendar sem upal, da bi na tej stopnji lahko kakšen strokovnjak (lepo prosim) posnel poglobljen video ali me usmeril v pravo smer za dobro metodo, ki je malo bolj prijazna "amaterskemu kemiku".
Sinteza 4-metilpropiofenona iz toluena z reakcijo Friedel-crafts-1kg-scale
Hvala za vaš čas, fantje in dekleta, in upam, da vas bom v bližnji prihodnosti obveščal o svojih potovanjih in poteh. Zelo sem predan temu, da se naučim čim več, in vsaka pomoč je zelo hvaležna. Prosim, pošljite mi sporočilo PM, če vam je bolj udobno razpravljati o stvareh na ta način.
Na zdravje,
Sitr1x.