V bistvu sem v enakem položaju kot OP, le da sem iv poskusil ketonsko katalizo triptofana v triptamin z uporabo cikloheksanona.
V skladu z literaturo o rodiju sem poskusil trikrat in dvakrat se triptofan sploh ni raztopil, ampak je postal temno rjav (topilo), goba (ki je bila nepretvorjeni triptofan) pa je bila rumena.
Pri drugem poskusu sem pomislil, da jebeš in dodal veliko več cikloheksanona in triptofan se je raztopil.
Nato sem ga zmešal z DCM ali metilen kloridom in zdaj moram kupiti sodo bikarbono ali sodo bikarbono, da ga sperem.
Nato bom opazoval, kaj se bo zgodilo - morda ga bom moral dati v zamrzovalnik, da se triptamin izloči - če je sploh kaj v njem!
Kar zadeva rumeno blato, sem naredil enako. Ekstrahiral jo bom z DCM, nato pa jo bom opral - odvrača me to, da na dnu erlenmajerice nikoli ni prenehala biti v obliki prahu. Sprostila je veliko mehurčkov, vendar se to vseeno zgodi, ko refluksira.
bi rekel - tudi kot popolni začetnik, da je to precej težka reakcija, da bi jo pravilno izpeljali.
poskusil sem tudi z metodo pretvorbe poprove mete ali poprove mete, vendar brez uspeha.
Zdaj razmišljam, da bi cikloheksanon uporabil za drugo reakcijo z neko snovjo, pridobljeno in izdelano iz popra. Presenečen sem bil, kako enostavno je videti.
Želim si, da bi nekdo samo pravilno zapisal sinteze (razen če sem to samo jaz).
Moram se še malo podučiti o TLC - imam plošče iz silicijevega dioksida in majhne steklene epruvete za to.
Mislim, da je YouTube potreben za čiščenje ekstrakta črnega popra, ki ga imam, do piperina in nato do piperidina.
od tam VEM, da je cikloheksanon lahko zelo uporaben za proizvodnjo PCC.
Ponovno poudarjam, da ne nameravam povečevati obsega ali prodajati - ti časi so že zdavnaj minili. Naredil sem svoj del za prodajo in zdaj ostajam sam.
Menim, da je vredno, tudi če lahko gram triptofana pretvorim v triptamin.
V bistvu sem si dal eno leto časa, da bi namesto preprostega pridobivanja koreninskega lubja proizvajal DMT, DET, DPT, če mi bo uspelo ugotoviti, da bi lahko naredil dovolj DMT-ja zase za vse življenje ...