Zagotovo!
Najprej se opravičujem za mojo angleščino, vem, da je včasih "čudna"..
zato sem pri metodi baza-kislina poskusil različne količine, dokler nisem našel pravilne.
Ključ je v vsakem primeru destilacija z vakuumom, pišem o kapitalu, ker sem videl, da (enako kot pri meni na začetku), ko smo naredili bazno kislino, ko smo videli rezultat (umazan in zelo gost med), smo mislili, da je bilo nekaj narobe, potem nismo nadaljevali... ampak tukaj je ključ.
ZA 50 GR voska (uporabil sem manjšo količino, ker imam le majhno količino voska)
1. dajte 50 gr voska in 70 ml dH2O ter 12 gr luga, počasi povečajte temperaturo na 80 °C, ko je temperatura 80 °C, mešajte eno uro.
2. mešanici dodajte 32,5 gr HCL 65 % in mešajte še 1 uro pri 80 ºC.
3. dajte v sep. lij , odstranite plast vode in dodajte primerno količino dH2o s 5 % natrijevega bikarbonata (ali samo naredite nasičeno raztopino) in naredite tipično operacijo v sep. liju ter pustite stati 30 minut
4. še 2 x ponovite izpiranje nasičene raztopine, vedno zavrzite vodo in 1 x samo izpiranje z vodo.
( če se pojavi emulzija, poskusite sprati s slanico)...
5. destilirajte v vakuumu, dokler ne izgine vsa voda (težave povzroča le majhna količina vode), kar lahko storite v rotovapu.
in....
VOILA! dobite želeni izdelek, le da je drugačne barve od starega glikidata... rezultat bo temno rdeče-rjavo olje.