Pozdravljeni,
imam vprašanje o laboratorijski opremi,
Katere druge vrste materialov lahko poleg borosilikatnega stekla uporabimo kot reaktor?
Ali bi to vplivalo na kakovost sinteze?
Katera oprema je priporočljiva za sintezo 500 P2NP g??
Hvala.
imam vprašanje o laboratorijski opremi,
Katere druge vrste materialov lahko poleg borosilikatnega stekla uporabimo kot reaktor?
Ali bi to vplivalo na kakovost sinteze?
Katera oprema je priporočljiva za sintezo 500 P2NP g??
Hvala.
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
PP. HDPE ali celo kovino, če na celotno notranjo površino nanesete zaščitni premaz PTFE.
Sod v sodu, tako da ga lahko hladite in segrevate. Velik kondenzator iz cevi v cevi. luknja za kondenzator, luknja za teflonski adapter za mešanje nad glavo (ali velik vrtalnik za mešanje cementa, priklopljen na regulator). vaš aluminij mora biti debelejši od reakcij pod 50-100 g, veliko debelejši, sicer bo šel ven kondenzator.Mejna vrednost je 100 g, vendar sem precej prepričan, da lahko povečate veliko več. tu je ena oseba, za katero vem, da s to metodo izvaja 1 kg reakcije in po njegovih besedah za amalgamiranje potrebuje "ure", pri čemer se uporablja aluminijasta pločevina.
Sod v sodu, tako da ga lahko hladite in segrevate. Velik kondenzator iz cevi v cevi. luknja za kondenzator, luknja za teflonski adapter za mešanje nad glavo (ali velik vrtalnik za mešanje cementa, priklopljen na regulator). vaš aluminij mora biti debelejši od reakcij pod 50-100 g, veliko debelejši, sicer bo šel ven kondenzator.Mejna vrednost je 100 g, vendar sem precej prepričan, da lahko povečate veliko več. tu je ena oseba, za katero vem, da s to metodo izvaja 1 kg reakcije in po njegovih besedah za amalgamiranje potrebuje "ure", pri čemer se uporablja aluminijasta pločevina.
↑View previous replies…
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
Ne, to ne bi smelo vplivati na kakovost, vendar bodite pozorni, pri sobni temperaturi sta tako hdpe kot pp v redu v skoraj vsem, pri 110*C pa se začneta deformirati, zlasti pod vplivom topil, kislin itd.
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
Da, vendar se lahko ob prvem dodajanju temperatura nenadoma dvigne višje od te
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
Dobro sem delal z 0,25-3 mm "pločevino" ,v narekovajih pravim zato, ker jo je mogoče zlahka upogibati z roko. Narezal sem na majhne velikosti in 1-2 sekunde mešal v kavnem grindu/mešalniku samo za malo površine.