To je res odličen odziv na vse moje blebetanje.
Če sem iskren, sem začel prebirati knjigo z naslovom "organska kemija kot drugi jezik" - vem, da jo Hamilton Morris zelo priporoča, in zaenkrat se mi zdi zelo uporabna, vendar imam občutek, da bo trajalo - no, preostanek mojega življenja, da se je naučim na sprejemljivi ravni!
Da, brez dvoma sem vsak filter zbral v ločeno stekleničko.
Danes sem jih nekaj po naključju stopil in bil precej presenečen, pri kako nizki temperaturi se je začel topiti! To je dober znak, mislim, da....- čeprav tega nisem spremljala - poskušala sem ga le rahlo segreti, da bi se prepričala, da je suh - ne vem, zakaj ga nisem dala v eksikator z ostalimi, ampak hej.
Na YouTubu bom našel dober videoposnetek za obe temi, ampak ja, razlog za ločeno zbiranje vsega je samo ta, da bom lahko vsako stvar posebej ponovno izločil.
Ugotovil sem, da pravzaprav sploh ni potreboval zamrzovalnika - hladilnik bi bil več kot dovolj za kristalizacijo izdelka, zato mislim, da je to beta-2,5-DMONS - še vedno so kristali v obliki iglic, ki so videti zelo podobni zadnjemu lotu, le da nikakor niso tako dolgi. Še vedno so drobci in imajo popolnoma enako barvo, zato bi rekel, da ima dobre možnosti - še posebej po tem, ko sem jih danes nekaj stalil!
Prisegam, da sem pogledal in da je bilo tam napisano, da je tališče visoko v 90. letih, vendar sem od takrat počel nekaj drugega in sem morda zamenjal b.p. nitroetana s tališčem te snovi.
V vsakem primeru sem bil zelo presenečen, da se je stopil, ker sem samo rahlo segreval nekaj kroglic silikagela, da bi se znebil nekaj topila na njih, in z lahkoto sem lahko dal roke vanj, da bi se jih dotaknil, pa se je še vedno stopil.
Bomo videli - ja, tudi jaz moram izboljšati svojo igro TLC, vendar se bom najprej lotila dvojnega semestra knjig, o katerih sem govorila prej.
Mislim, da lahko zdaj vsaj berem krvave risbe linijskih vezi! Mislim, da sem razumel ogljikove spojine, vendar se nisem zavedal hidrogenov in splošnih pravil!!
Všeč mi je, da so stvari obravnavane v določenem vrstnem redu. Morda to ni neposredno povezano s tem, kar počnem, vendar sem vse, kar sem se do zdaj naučil iz te knjige, uporabil pri stvareh, ki jih počnem, da bi vadil... zato mislim, da je to smiseln način. Vsekakor veliko bolje kot prekleti chatGPT