Štirje poskusi kristalizacije IPA. Celotno poročilo s količinami, volumni in časovnim razporedom
ali Hitro je vedno slabo!
Čistost IPA je >99,5.
Relativno majhna količina MDMA HCl, izdelana iz proste baze, ostane čez noč v čaši. Tako je bila barva očitno rahlo rjavkasta ali rumenkasta, karkoli, vendar daleč od želene barve, ne glede na to, da so testi pokazali čistost okoli 95. Masa vzorca - 22 gr, izračunana prostornina vzorca - 22 / 1,1 = 20 ml.
Uporabljena kuhalna plošča za mešanje.
Vsa hlajenja so potekala s hermetično zaprto čašo, da se prepreči zajemanje vlage iz zraka.
1. Najprej sem pripravil 60 ml vrelega IPA 82,6 °C na mešalni ploščici, nato sem dodal sol, ki se je takoj raztopila. Glede na tako hitro raztapljanje sem se odločil, da je prostornina IPA prevelika, in sem nekaj izparil.
Čašo sem pustil na kuhalni plošči, da se je ohladila do temperature RT, kar je trajalo približno 80 minut, nato pa sem jo prenesel v zamrzovalnik.
Rezultat je bil po eni uri gosta kaša brez sledi umazanega IPA.
Skupna prostornina RM po segrevanju na RT je bila 62-63 ml, kar pomeni, da je bilo ostankov IPA 42-43 ml.
Rezultat: NAPAKA!
2. RM je bil segret do RT, nato pa je bil z mešanjem dodan določen IPA, da se je prostornina RM povečala na 87 ml pod RT.
RM je bil segret na 75 C, dokler se ni popolnoma raztopil. Nato se je na vroči plošči (enako kot prej) ohladil na RT, kar je trajalo 80 minut, nato pa se je premaknil v zamrzovalnik.
Rezultat je bil preverjen po 5-6 urah: spet gosta kaša.
Rezultat: REZULTAT: NAPAKA!
3. RM je bil z mešanjem segret na RT, nato pa segret na 75 C do popolnega raztapljanja. Nato se je na vroči plošči (enako kot prej) znižal na RT, kar je trajalo 80 minut, nato pa se je prenesel v hladilnik.
Rezultat je bil preverjen po eni uri: spet gosta kaša.
Rezultat: REZULTAT: NAPAKA!
4. RM je bil z mešanjem segret na RT, nato pa segret na 75 C do popolnega raztapljanja. Nato se je na vroči plošči (enako kot prej) znižal na RT, kar je trajalo 80 minut, in nekaj časa ostal na RT. Po 120 minutah po koncu segrevanja se je na dnu pojavilo nekaj kristalov. Skupna prostornina RM na tej točki je bila 81 ml - to pomeni, da je med segrevanjem izhlapelo približno 6 ml.
Nato sem pustil RM pri RT še 240 minut. Po 240 minutah so kristali postali precej vidni in prozorni.
Zato sem čašo za 2 uri premaknil na rob, ne da bi prišlo do opaznih sprememb.
V naslednjem koraku sem čašo prestavil v zamrzovalnik, da se postopek konča.
Rezultat: REZULTAT: USPEŠNO!
Upam, da bo ta popoln opis pomagal nekaterim novincem pri ocenjevanju obsega in časa ter jim omogočil, da se izognejo mojim napakam.
Skupna količina žlindre je 18,5 gr.
3,5 gr je nekje v umazani IPA ali izhlapeli((((