- Solutions
- 1
- Reaction score
- 661
- Deals
- 8
Pozdravljeni,
po številnih preskusih z uporabo metilamin HCL na podlagi te metode bom z vami delil najboljši način, ki sem ga našel za pridobivanje metamfetaminske proste baze v velikem obsegu:
- Reaktor napolnite s 14 l metanola
- Med mešanjem raztopimo metilamin HCL
- Temperaturo reaktorja nastavite na 0C (ne na temperaturo zmesi) in dodajte NaOH, temperatura se bo povečala
- Ko se temperatura vrne na 20 C, dodajte P2P, temperatura se bo povečala, mešajte od 45 min do 1 ure
- Dodajte 252 g brezvodnega natrijevega sulfata
- Ko temperatura zmesi doseže 8C, začnite po delih dodajati NaBH4, ki ne sme preseči 20C
- Ko je dodan ves NaBH4, pustite, da se mešanica meša pri temperaturi 20C približno 2 uri, dokler ne preneha mehurčkati
- Dodajte vodo in nadaljujte z mešanjem 5 minut
- Dodajte DCM in mešajte 10 min
- Prenehajte mešati in pustite, da se plasti ločijo
- Spodnjo plast obdržite, zgornjo pa zavrzite (ni koristno ekstrahirati te vodne faze).
- V ohranjeno plast dodajte 200 g brezvodnega natrijevega sulfata in jo premešajte
- filtrirajte v Buchnerjevem lijaku
- Izparite DCM
- Dobimo čisto in smrdljivo metamfetaminsko bazo
;-)
po številnih preskusih z uporabo metilamin HCL na podlagi te metode bom z vami delil najboljši način, ki sem ga našel za pridobivanje metamfetaminske proste baze v velikem obsegu:
- 966 gr P2P
- 14 litrov metanola
- 1183 gr metilamin HCL
- 638 gr NaOH
- 452 gr Brezvodni natrijev sulfat
- 105 gr NaBH4
- 35 l destilirane vode
- 7 litrov DCM
- Reaktor napolnite s 14 l metanola
- Med mešanjem raztopimo metilamin HCL
- Temperaturo reaktorja nastavite na 0C (ne na temperaturo zmesi) in dodajte NaOH, temperatura se bo povečala
- Ko se temperatura vrne na 20 C, dodajte P2P, temperatura se bo povečala, mešajte od 45 min do 1 ure
- Dodajte 252 g brezvodnega natrijevega sulfata
- Ko temperatura zmesi doseže 8C, začnite po delih dodajati NaBH4, ki ne sme preseči 20C
- Ko je dodan ves NaBH4, pustite, da se mešanica meša pri temperaturi 20C približno 2 uri, dokler ne preneha mehurčkati
- Dodajte vodo in nadaljujte z mešanjem 5 minut
- Dodajte DCM in mešajte 10 min
- Prenehajte mešati in pustite, da se plasti ločijo
- Spodnjo plast obdržite, zgornjo pa zavrzite (ni koristno ekstrahirati te vodne faze).
- V ohranjeno plast dodajte 200 g brezvodnega natrijevega sulfata in jo premešajte
- filtrirajte v Buchnerjevem lijaku
- Izparite DCM
- Dobimo čisto in smrdljivo metamfetaminsko bazo
;-)
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 76
Najprej vam čestitamo za uspešno vodno reduktivno aminizacijo z uporabo NaBH4. Vaš sporočeni izkoristek 88 % je izjemen, saj se približuje izkoristkom brezvodne poti. Tu so možni izkoristki, pri katerih masa nastale proste baze presega vhodno maso P2P. (> 90,1 % mol/mol).
Naj postavim nekaj vprašanj:
Naj postavim nekaj vprašanj:
Če je odgovor pritrdilen, v kolikšni meri je uporaba manjše količine topila vplivala na izkoristek?
II) Po ekstrakciji baze in ločitvi organske plasti dodate 200 g Na2SO4, da odstranite vodo. Zdi se mi, da je 200 g preveč. Ločevanje plasti v ločilnem lijaku je precej učinkovito, zakaj torej tako velika količina sušilnega sredstva?
Hvala!
↑View previous replies…
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
Ločilni lijak ne bo odstranil vode, ki jo zadržuje organska plast oziroma emulzija.
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 76
Tudi sam tega nisem trdil. Kaj je vir vode, točno vodna tvorba metilaminske baze oziroma tvorba imina. To je to. Za vašo tako imenovano "aretirano" vodo nikoli ne boste potrebovali tako visoke količine. In končno, poskus ekstrakcije izdelka/baze iz emulzije tako ali tako ni dobra zamisel.
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 661
- Deals
- 8
"In končno, poskus izločanja izdelka/osnove iz emulzije tako ali tako ni dobra zamisel."
Kaj mislite s tem?Zakaj ne?
Kaj mislite s tem?Zakaj ne?
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 76
Verjetno sem bil zavajajoč. Mislil sem, da ste ŕe obtičali, ko se pojavi emulzija. Običajno sem imel te težave, ko sem ekstrahiral spojino iz vodne raztopine z DCM/etilacetatom in ima spojina podobno ali manjšo gostoto kot voda. Kakor koli že, vrnimo se k mojemu prvotnemu vprašanju:
Naredil sem majhno preskusno serijo za pripravo P2P iz BMK glicididata (natrijeva sol). Skupni organski ekstrakti so imeli prostornino približno 300 ml. Za odstranitev vode je bilo potrebnih 5,8 g MgSO4. V primerjavi z vašim volumnom je to 135 g.
Kakor koli že, ne ekstrahirate niti vodne faze (domnevam, da zato 7 l za pričakovanih 950 g proste baze), kljub temu pa uporabljate toliko sušilnega sredstva. Seveda je to vaš način, vendar ga ne razumem. Vsak g sušilnega sredstva malo škoduje izkoristku.
Naredil sem majhno preskusno serijo za pripravo P2P iz BMK glicididata (natrijeva sol). Skupni organski ekstrakti so imeli prostornino približno 300 ml. Za odstranitev vode je bilo potrebnih 5,8 g MgSO4. V primerjavi z vašim volumnom je to 135 g.
Kakor koli že, ne ekstrahirate niti vodne faze (domnevam, da zato 7 l za pričakovanih 950 g proste baze), kljub temu pa uporabljate toliko sušilnega sredstva. Seveda je to vaš način, vendar ga ne razumem. Vsak g sušilnega sredstva malo škoduje izkoristku.
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 661
- Deals
- 8
Ne ekstrahiram vodne faze? Seveda, vendar z organsko plastjo hkrati, o sušilnem sredstvu uporabim potrebno količino, da posušim preostalo vodo.
Ne strinjam se s trditvijo, da sušilna sredstva škodujejo donosu, saj lahko v sušilnem sredstvu ostane nekaj olja (to se vidi v barvi sušilnega praška), ko se to zgodi, lahko sredstvo sperete s topilom in to topilo izparite.
Nekateri menijo, da to škodi donosu, ker imajo več izdelka, preden ga uporabijo, ta prekomerna proizvodnja pa je samo voda.
Hvala.
Ne strinjam se s trditvijo, da sušilna sredstva škodujejo donosu, saj lahko v sušilnem sredstvu ostane nekaj olja (to se vidi v barvi sušilnega praška), ko se to zgodi, lahko sredstvo sperete s topilom in to topilo izparite.
Nekateri menijo, da to škodi donosu, ker imajo več izdelka, preden ga uporabijo, ta prekomerna proizvodnja pa je samo voda.
Hvala.
- Reaction score
- 45
želel pojasniti z nekaj prejšnjega sporočila, ta metoda deluje z MDP2P -> MDMA s samo zamenjavo P2P z MDP2P?
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 661
- Deals
- 8
- Reaction score
- 45