Moram biti iskren in rad sem jasen.
Resnica je, da se mi ne zdi pošteno brezplačno deliti vsako izboljšavo, spremembo ali metodo (kar sem pogosto prostovoljno storil).
Razlog je preprost in logičen: vsaka izboljšava ali sprememba, vsaj v mojem primeru, pomeni precejšen vložek časa, denarja in truda.
Ne delim postopkov ali dokumentov, ki sem jih našel (kar cenim pri tistih, ki to počnejo, in tega ne kritiziram, prav nasprotno).
V tem primeru je to, kar se deli, končni rezultat trdega dela, in menim, da če je to prosto dostopno vsem, to delo razvrednoti in popači.
Informacije bi lahko zasebno delil s tistimi, ki so mi pomagali in mi pomagajo, in z ljudmi, ki tudi objavljajo nekatera svoja dela, vendar ne javno.
Kakor koli že, nihče ne more reči, da nisem odgovoril na nobeno vprašanje o postopkih, ki sem jih objavil, tako zasebno kot javno. Ena stvar ne izključuje druge.
Podobno bi rekel, da so vsi pomembni ali osnovni postopki objavljeni na forumu, in vsakdo, ki želi, bi jih lahko opravil, ne da bi potreboval kaj drugega. Pravzaprav sem jih veliko naredil tudi sam.
Kot vedno pravim, to je moje osebno mnenje in vsakdo lahko brez težav misli drugače in naredi, kar želi ali verjame.
Tudi če pomislim na enostavno in očitno idejo, da sem sebičen in da to počnem le zaradi denarja/posla itd. če bi bila to resničnost, vam zagotavljam, da bi to že zdavnaj prenehal početi.
Ker izkoriščam situacijo, imam na voljo storitev vodenja po korakih v živo, kjer zagotavljam vse podrobnosti, izboljšave itd... ;-) (kot da ne bi, kajne? hahah)
in mimogrede, njena cena je precej nižja od njene vrednosti v podzemnih stroških v Evropi, vsaj če lahko najdete takšno storitev, kar je po mojem mnenju najtežje.
Zdaj, ko na to gledam za nazaj, bi, iskreno povedano, plačal skoraj vsako ceno, da bi imel dostop do česa takega. Jasno je, da sem se veliko naučil, in tega mi ne more nihče vzeti. Vendar pa bi bil ves čas, trud in denar, ki bi ga prihranil, skorajda neizračunljiv, bi rekel.
Moje mnenje vam je lahko bolj ali manj všeč, vendar je povsem dosledno, iskreno in zdravorazumsko. Poleg tega še naprej pišem, izražam mnenja, podajam nasvete in odgovarjam na vprašanja - to ni vprašanje. Mislim, da je bilo dobro razumljeno. Osebno cenim vse, kar počnete.