Tega ne razumem kot spraševanje
. Tukaj smo zato, da si pomagamo z informacijami. Ker nisem poskusil te pretvorbe (niti iz racemičnega niti iz D-amfetamina), se lahko zanesem le na Rhodijeve zapise o
Mimogrede, uporabil bi samo racemični amfetamin, saj je metamfetamin mogoče razrešiti z enakimi metodami kot amfetamin in zakaj bi tvegal dragoceni izomer D, če končni rezultati niso znani.
`Formaldehid in aluminijev amalgam`
N-metil-amfetamine smo pripravili z reakcijo ustreznega amfetamina s formaldehidom in redukcijo v odsotnosti kisline. Tako je bila mešanica 1 mola proste baze amfetamina (136 g) in 1 mola vodnega formaldehida (81 ml 37 % ali 75 ml 40 %) v 350 ml alkohola in presežka aluminijevega amalgama več ur reducirana, dodana je bila voda, aluminijev hidroksid je bil filtriran, raztopina je bila nakisana in izparela, prosta baza je bila ločena s pomočjo alkalije, pri čemer je nastal fenil-N-metilizopropilamin, pretvorjen v hidroklorid, mp 140 °C.
Podobno je 70 g d-amfetamina v alkoholu z aluminijem in 1 mol formaldehida dalo d-amfetamin, ki se je pretvoril v fosfatno sol. Iz 1-fenil-2-aminopropanola je podobno nastal efedrin.`
(Poudarek je moj.)
Kakorkoli že, še vedno vabim kogarkoli, da deli svoje izkušnje, ki je dejansko poskusil to sintezo in ima z njo nekaj realnih izkušenj. Sam jo bom nekoč poskusil, vendar bi bilo dobro vedeti, da res deluje, preden bi žrtvoval veliko materiala in časa. Druga možnost je začeti s P2NP, ki se reducira do imina in nato hidrolizira v kislem okolju do P2P, vendar to vključuje nadaljnjo aminizacijo P2P z metilaminom, kar se mi zdi pretirano, saj je ena že bila (po kondenzaciji benzaldehida z nitroetanom). Metoda, ki bi jo uporabil jaz, zahteva tudi precej ocetne kisline za redukcijo, npr. na železovem katalizatorju, nato pa hidrolizo s kislino. Če tega ni nihče poskusil, bom naredil primerjavo in o tem obvestil člane foruma.