Tabii ki!
Öncelikle İngilizcem için özür dilerim, bazen "garip" olabildiğini biliyorum...
Bu yüzden, doğruyu bulana kadar baz-asit yönteminde farklı miktarlar denedim.
ANAHTAR NEYSE VAKUM DİSTİLASYONU, Capital'e yazıyorum çünkü baz-asit yaptıktan sonra sonucu gördüğümüzde (kirli ve aşırı yoğun berbat bir bal) bir şeylerin yanlış olduğunu düşünüyoruz, sonra devam etmiyoruz... ama işte anahtar.
50 GR BALMUMU İÇİN (düşük ölçekli yaptım çünkü az miktarda balmumum var)
1. 50 gr balmumu ve 70 ml dH2O ve 12 gr sudkostiği koyun, sıcaklığı yavaşça 80º C'ye yükseltin, 80º'ye ulaştığında bir saat boyunca karıştırmaya devam edin.
2. Karışıma 32,5 gr HCL %65 ekleyin ve 80ºC'de 1 saat daha karıştırmaya devam edin.
3. Ayrı huniye koyun, su tabakasını atın ve %5 sodyum bikarbonat ile yeterli miktarda dH2o ekleyin (veya sadece doymuş bir çözelti yapın) ve ayrı hunide tipik işlemi yapın ve 30 dakika bekletin
4. Doymuş çözelti yıkamasını 2 kez daha tekrarlayın, suyu her zaman atın ve sadece 1 kez suyla yıkayın.
(eğer bir emülsiyon ortaya çıkarsa tuzlu suyla yıkamayı deneyin)...
5. Tüm su gidene kadar vakumla damıtın (sorun yaratan sadece küçük bir miktardır) ve rotovapta yapılabilir.
ve....
VOILA! istediğiniz ürünü elde edersiniz, sadece eski glisidatın verdiğinden farklı bir renkte... sonuç koyu kırmızı-kahverengi bir yağ olacaktır.