- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 26
Burada bulunan bir tedarikçiden 5 kg BK4 (2b4m) satın aldım ve deneyimli birinin yardımıyla sentezlerimin çalışmamasının nedenini bulduk çünkü BK4 4-metilpropihenon içeriyor. Yağ olarak oluştuğunda üstteki 4-metilpropihenon tabakasını çıkarmak için kaynar su ile yıkamayı denemek zorunda kaldım. Yaklaşık 150g BK4'ü temizlemeye çalıştım ve 15ml'nin üzerinde 4-metilpropihenon çıkardım ve sonra temiz olduğunu düşündüm ve sentezim hala doğru değil. Sıcak su ile temizlediğim bir fotoğraf ekleyeceğim ve üstteki 4-metilpropihenonu görebilirsiniz.
Asit eklediğimde sentez koyulaşıyor, neredeyse siyaha dönüyor. Ekteki fotoğrafa bakın, koyu sıvı karışıma asit ekledikten sonra, 4-metilpropihenon nedeniyle bu şekilde koyulaşıyor. Bunun nedeni 4-metilpropihenon içermesi, mpf buna neden oluyor.
Sadece bana çok pahalıya mal olmakla kalmadı, çok fazla BK4 kullandım ve hepsi boşa gitti. Tüm bu sentezleri yapmak için harcadığım zaman da cabası. Bunu çözebilir miyiz lütfen, bu kadar zaman ve para kaybetmeyi göze alamam.
Asit eklediğimde sentez koyulaşıyor, neredeyse siyaha dönüyor. Ekteki fotoğrafa bakın, koyu sıvı karışıma asit ekledikten sonra, 4-metilpropihenon nedeniyle bu şekilde koyulaşıyor. Bunun nedeni 4-metilpropihenon içermesi, mpf buna neden oluyor.
Sadece bana çok pahalıya mal olmakla kalmadı, çok fazla BK4 kullandım ve hepsi boşa gitti. Tüm bu sentezleri yapmak için harcadığım zaman da cabası. Bunu çözebilir miyiz lütfen, bu kadar zaman ve para kaybetmeyi göze alamam.