- Reaction score
- 0
Затова се затруднявам със стъпка 8. Струва ми се, че тук има много загуби и разхищения. Прехвърлих екстракта от сепариращата фуния добавих магнезий поставих във фризера. Сега тук направих филтъра с вакуум. Мисля, че Бюхнер е много по-добър от настройката, която получих, тъй като тя протече и обемът е твърде голям. И така, първо, когато наливаш в уредбата, трябва ли да изхвърлиш всичко... Не разбирам как правилно да изсипя екстракта от етера, без да получа магнезий с него, освен ако не изсипя целия екстракт, тогава в този момент ми остава много екстракт с магнезий, какво да правя с тази останала част, за да отделя. Също така съм приложил снимки на теча. Какво да правя с това. Всичко това отпадък ли е . Ако има магнезий, който е преминал през филтъра, какво трябва да направя? По принцип съм заклещена и чакам на тази стъпка
Attachments
↑View previous replies…
- Reaction score
- 112
- Reaction score
- 0
Това е вакуумният филтър на joanlab... Беше евтин, но дизайнът му е изцяло погрешен, позволява на нещата да изтичат отвън... Я ще опитам да се налива по различен начин Прочетох лепенката, която Патън написа, полезна за изясняване на нещата малко
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 168
- By ACAB
@deeperdive36 Изглежда, че става дума за сачмено съединение, което се държи заедно със скоба.
Опитахте ли да намажете предварително сачменото съединение с грес за шлайфане и да завъртите сачмата, докато шлайфането стане ясно?
Това би трябвало да реши проблема ви.
Опитахте ли да намажете предварително сачменото съединение с грес за шлайфане и да завъртите сачмата, докато шлайфането стане ясно?
Това би трябвало да реши проблема ви.
- Reaction score
- 0
Аааа, спомням си, че някъде бях чел за смазването му. Ще го опитам днес, надявам се, че ще се оправи проблемът. Благодаря.