Не Използвах отново същия разтворител, така че 30 ml MeOH, наблюдавах го между 5-10 минути за някаква промяна на цвета, след което го извадих направо на 10 минути.
Съжалявам, че не прочетох много ясно цифрите на IPA, тъй като не го използвахһттр://.... освен използването на студен IPA за измиване на нещата...
Така че този път първо подготвих всичко (вакуумния филтър), филтрирах го - изглеждаше подобно количество, обаче направих това, което казахте, и бях много бърз и пропуснах стъпката за измиване - смятам, че просто ще го преекспонирам цялото, преди да намаля до 2c-h.
Този път, да, запазих всичко, сложих го обратно във фризера (освен това, което се суши в ексикатора ми) и почти веднага виждам, че отново кристализира.
Когато правя следващото филтриране, ще използвам по-фината фуния на Бюхнер, която имам, просто в случай че това, което кристализира сега, е било твърде фино и е преминало през филтърната хартия (може и да е било така, но тогава беше прозрачно, докато стигне до вакуумния ерленмайер, който използвах за филтриране този път.
Прецаках едно число - веднъж по време на един синтез. Добре де, може и да съм казал няколко случайни числа, но действах по памет. Вече казах, че съм бил в абстиненция от бензо и това унищожава паметта, така че се извинявам. Когато извършвах синтезите, имах пред себе си твоя запис и просто следвах синтеза на 10 г, като използвах везни, а не милилитри (с изключение на MeOH).
Както казвам; ако някой иска моите електронни таблици с бележки, снимки, видеоклипове и действителните точни времена и количества - те са повече от добре дошли и аз ще кача...