Това е наистина чудесен отговор на всичките ми бълнувания.
Честно казано, започнах да си проправям път през една книга, наречена "Органичната химия като втори език" - знам, че Хамилтън Морис я препоръчва много и засега изглежда изключително полезна, но имам чувството, че ще ми отнеме - ами, остатъка от живота ми, за да я науча на приемливо ниво!
О, да, без съмнение съм събрал всеки отделен филтър в отделен флакон.
Всъщност днес случайно разтопих малко и бях доста изненадан от това при колко ниска температура започна да се топи! Което предполагам е добър знакһттр://....макар че не беше наблюдавано - опитвах се само леко да го загрея, за да се уверя, че е сух - нямам представа защо просто не го сложих в ексикатора с останалите, но хей.
Ще намеря добро видео в YouTube и за двете теми, но да, причината да събирам всичко поотделно е, за да мога да реекспонирам всяко едно поотделно.
Осъзнах, че всъщност изобщо не е имало нужда от фризер - хладилникът би бил повече от достатъчен, за да се кристализира продуктът, така че наистина мисля, че това е бета-2,5-ДМОН - все още са игловидни кристали, които изглеждат много подобни на последната партида, само че не толкова дълги по никакъв начин. Те все още са парченца и имат ТОЧНО същия цвят, така че бих казал, че има голям шанс - особено след като разтопих няколко днес!
Кълна се, че го погледнах и там пишеше нещо от рода на висока температура на топене през 90-те години, но оттогава се занимавах с нещо друго и може би съм объркал б.п. на нитроетана с температурата на топене на това вещество.
Така или иначе, бях супер изненадан, че се разтопи, защото просто леко затоплих едни топчета силикагел, за да се отърва от разтворителя по тях, и спокойно можех да си сложа ръцете в него, за да ги докосна, и той пак се разтопи.
Ще видим - да, аз също трябва да повиша нивото на TLC, но първо ще си проправя път с книгите за два семестъра, за които говорих по-рано.
Искам да кажа, че сега поне мога да чета проклетите рисунки на линейни връзки! Тоест, разбрах въглеродните съединения, но не разбрах за хидрогените и просто за общите правила!!!
Харесва ми начинът, по който се разглеждат нещата в определен ред. Може да не е пряко свързан с това, което правя сега - но всичко, което съм научил досега от тази книга, е приложено към нещата, които правя, за да се упражнявам... така че мисля, че това е разумен начин да се правят нещата. Със сигурност е далеч по-добър от този на проклетия чатГПТ