Добре, така че не разполагам с ротовап, а в синтеза се казва, че излишният разтворител трябва да се отстрани под вакуум и така единствената възможност, която наистина имам атм, е просто нормална вакуумна дестилация.
Така че я подготвих, като използвах мантията си и ротационната помпа.
Получих тъмно кехлибарено/червено масло (предполагам, че има и остатъчен нитрометан). Ще се опитам да го накарам да кристализира с температурни промени, но ако откаже да отгледа кристали, предполагам, че ще трябва да реексплоатирам маслото от нещо - това е реакцията на ТМА Хенри, която опитвам тук, тъй като имах добър успех с нитростиреновия вариант на същата реакция.
Както казах, следвах основно видеото тук за мескалина/ТМА, като същевременно прочетох и записите на Шулгин, тъй като той споменава неща като цвят и т.н. Мисля, че той може да е останал с масло и в този синтез, но честно казано, прочетох толкова много различни реакции на Хенри през последните няколко седмици, че мисля, че главата ми е малко претоварена с такива подобни неща.
Наистина трябва просто да опитам синтез от начало до край, но изглежда никога не успявам да го направя!
По-рано осъзнах, че вече имам два нитростирена за редуциране - ако този синтез на TMA наистина работи за мен и получа кристализация на нитропропена, тогава, когато дойда да ги редуцирам всичките, ще имам много неща за опитване... малко глупав начин на действие, но хей така!
Също така претеглих сухия суров b-3,4,5-TMONS и мисля, че беше около 8 g.
Знам, че това вероятно изглежда наистина неточно и приблизително и до известна степен е така, защото го претеглих тази сутрин... Паднах отново на моите лекарства преди няколко дни, така че главите ми доста замъглени.
Както и да е, благодаря за цялата помощ и предложенията - сега мисля, че ще започна да продължавам с намаленията.
По същество чакам от около 20-25 години, за да опитам мескалин и за първи път купих кактус, произвеждащ мескалин, приблизително тогава. Сега имам толкова много огромни и различни видове Trichocerius - не ми се иска много да режа над 20-годишни красиви кактуси, когато можеш просто да си поръчаш алдехид от проклет Китай!
Също така, доколкото разбирам, голяма част от болестите, свързани с мескалина, идват от растителната маса, от която хората не се отървават правилно или просто ядат самата плът на кактуса.
Така или иначе, аз съм голямо бебе, когато ми е лошо, така че никога не съм се захващал с това...
Сега ми остава само една крачка - добре де, две или три, в зависимост от това колко ре-ксикиране трябва да направя.
Би било хубаво да имам този един нитропропен; трябва да призная.
Изглежда, че имам проблеми с производството на нитропропен, така че предполагам, че нитроетанът, който мога да получа, не е толкова добър или чист след дестилация, колкото сместа от нитрометан, която купувам.
Трябва да призная, че наистина бих искал да имам ротовап.
Бях изненадан колко високо трябваше да сложа мантията си току-що, когато правех вакуумна дестилация.
Вакуумът се поддържаше на 0,9 бара, температурата беше 40 С на термометъра за дестилация и малко над тази на този в самия РМ.
Просто се изненадах колко високо трябваше да сложа мантията си, въпреки че температурата в колбата беше ниска.
Това беше първата вакуумна дестилация, която правих, и я изключих точно когато наближи 70c, единствено защото човекът в синтеза беше настроил ваната си за ротовап на 82 и затова реших, че не искам да я загрявам прекалено много...
Наистина ме дразни, когато виждам хора, които използват ротовап, за да извличат неща, които да използват в своята "миксология", правейки алкохолни напитки.
Виждам такива хора в YouTube и въпреки че оценявам използването на инструменти за неща, за които всъщност не са създадени, не се срамувам да призная, че просто им завиждам!
Знам, че хората казват, че няма нужда от такъв уред, освен ако нямате определено количество продукция, но все пак това би намалило поръчването на разтворители - което е доста важно за една "тайна" лаборатория. (Не че бих нарекъл мястото си лаборатория, но предполагам, че е в свободния смисъл на думата!)
Със сигурност в смисъл на неща като DCM, които не са ми разрешени - това просто намалява опасността.
Честно казано, мисля, че бих използвал такъв за намаляване на реакционни смеси и реекс. Да накарам нещата да се разпаднат, без да бъдат изложени на много въздух. Вакуумните дестилации са малко трудни в сравнение с простото изсипване на каквото имаш в колба и включване на устройството!