Получих няколко частни съобщения с въпроси относно пропорциите на моя процес и смятам, че е по-добре да ги разясня в публичната публикация, като по този начин ще разберете защо съм го направил по този начин и как:
1- Имам стъклен реактор от 100 л и първото пресичане на бъркалката за движение на течността е около 10 л, което означава, че по-малко от 10 л не могат да бъдат разбъркани в моя реактор.
2- В деня на синтеза имах само 500 грама NaBH4, което означава 3,478 пъти по-малко продукт, отколкото в първоначалния синтез (1739 грама Nabh4).
3 - Ако изчислите пропорциите на оригиналния синтез, разделени на 3,478, няма да са мин. 10 литра, от които се нуждая за моя реактор, затова реших да направя всички пропорции с 3,478, с изключение на сместа от вода и IPA, защото това няма да повлияе на процеса, а само на времето за дестилация. Използвах смес от вода и IPA (18L)/3,478=5,175L*2.
4 - Накратко, направих точно първоначалните пропорции, разделени на 3,478, поради моя запас от NaBH4, с изключение на сместа от вода и IPA, която използвах двойно повече, отколкото трябваше да използвам, за да мога да я разбъркам в реактора.
В следващата партида ще възпроизведа отново точно този процес със снимки, за да покажа как теглата, количествата и добивът са точно както подробно описах, в следващата партида на следващия ще го направя точно оригиналния синтез, за да проверя дали добивът се променя, но съм практически сигурен, че няма да се промени.
Благодаря.