Страхотно, помислих, че нещо се е случило, така че запазих и двете фази, ще намеря решение по-късно.
Трябва ли да изпаря напълно ипа от свободната база или мога просто да я намаля до приемливо ниво, т.е. до 10%?
Не е необходимо изобщо да се изпарявате, ако органичният ви слой е достатъчно концентриран с продукта. ако свободната база е твърде разредена, тя ще се утаява като глупост или изобщо няма да се утаява. аз се стремя към 100-ина мл органичен слой при първото промиване от 5 г пропен. след това още 1-2 промивания с 30-50 мл.
Ако смятате да дестилирате, знам със сигурност, че ви е необходим вакуум, може би дори инертна атмосфера. доколкото разбирам, тя започва да се разгражда в присъствието на въздух по-рано от температурата си на кипене. дестилацията с пара е това, което хората избират обикновено, мисля.
Не знам, случвало ми се е само веднъж, тогава се уверих, че нямам прекалено голям слой и този път не се опитах да рекуперирам. също така фосфорната киселина е по-сложна за работа от серната. препоръчвам ви да намерите малко от последната.
Добре, че всичко е наред. Имам батерия, която също седи там и се обработва, но нямам време за това бягане. не мога да купя сярна , но мога да купя фосфорна , така че имам малко. знаете ли какви разлики може да са необходими на фосфорната?
Чух от Патън тук, че трябва да я загреете преди това. нещо, което никога не съм правил със сярна, но от друга страна, моята киселина е доста чиста.
Поръчайте от Полша, ако сте в ЕС, те ще ви продадат варели с буквално всичко lol
Добре, благодаря ви.
моята страна е рискова в сравнение с ес, така че аз предпочитам да обработвам мъртвата батерия, която имам. което е добре, аз просто cbf в момента и искам да започна това.
Ако добавя твърде много вода, мога ли да повиша ph обратно до 11/12, за да го превърна отново в свободна основа? и след това да отделя и изсуша разтворителя?
Трябва ли сместа ipa + freebase да бъде охладена, когато подкиселявам? Трябва ли ацетонът да бъде охладен предварително?
или наистина няма значение дали ще бъде поставен във фризера за повече от 12 часа?