Страхотно, помислих, че нещо се е случило, така че запазих и двете фази, ще намеря решение по-късно.
Трябва ли да изпаря напълно ипа от свободната база или мога просто да я намаля до приемливо ниво, т.е. до 10%?
Не е необходимо изобщо да се изпарявате, ако органичният ви слой е достатъчно концентриран с продукта. ако свободната база е твърде разредена, тя ще се утаява като глупост или изобщо няма да се утаява. аз се стремя към 100-ина мл органичен слой при първото промиване от 5 г пропен. след това още 1-2 промивания с 30-50 мл.
Ако смятате да дестилирате, знам със сигурност, че ви е необходим вакуум, може би дори инертна атмосфера. доколкото разбирам, тя започва да се разгражда в присъствието на въздух по-рано от температурата си на кипене. дестилацията с пара е това, което хората избират обикновено, мисля.
Не знам, случвало ми се е само веднъж, тогава се уверих, че нямам прекалено голям слой и този път не се опитах да рекуперирам. също така фосфорната киселина е по-сложна за работа от серната. препоръчвам ви да намерите малко от последната.
Добре, че всичко е наред. Имам батерия, която също седи там и се обработва, но нямам време за това бягане. не мога да купя сярна , но мога да купя фосфорна , така че имам малко. знаете ли какви разлики може да са необходими на фосфорната?
Чух от Патън тук, че трябва да я загреете преди това. нещо, което никога не съм правил със сярна, но от друга страна, моята киселина е доста чиста.
Поръчайте от Полша, ако сте в ЕС, те ще ви продадат варели с буквално всичко lol
Darfst du mir hier verraten woher du die schwefelsäure beziehst oder muss ich dir privat schreiben? Habe grad probleme welche zu beschaffen nur phosphorsäure iaz für mich aktuell laufend zugänglich.
Добре, благодаря ви.
моята страна е рискова в сравнение с ес, така че аз предпочитам да обработвам мъртвата батерия, която имам. което е добре, аз просто cbf в момента и искам да започна това.
Ако добавя твърде много вода, мога ли да повиша ph обратно до 11/12, за да го превърна отново в свободна основа? и след това да отделя и изсуша разтворителя?
Трябва ли сместа ipa + freebase да бъде охладена, когато подкиселявам? Трябва ли ацетонът да бъде охладен предварително?
или наистина няма значение дали ще бъде поставен във фризера за повече от 12 часа?