- Reaction score
- 166
Podělím se s vámi o tabulku.
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 281
Snad je jen spravedlivé dodat, že teploty nad 180 °C, jako je jmenovaných 200 a 210 °C, pro jistotu zcela zničí P2P a dokonce i formamid, vznikající páry a plyny jsou vysoce toxické. Odvzdušněte vše, co vychází z horní části kondenzátoru ven! Vážně!
Udržujte teplotu pod 180 °C, lépe pod 175 °C, a kalibrujte infračervený teploměr podle použité baňky/sestavy, jinak nikdy nebudete přesně vědět, jak je horká.
Hodně štěstí
Udržujte teplotu pod 180 °C, lépe pod 175 °C, a kalibrujte infračervený teploměr podle použité baňky/sestavy, jinak nikdy nebudete přesně vědět, jak je horká.
Hodně štěstí
↑View previous replies…
- Reaction score
- 10
Ale kolik minut, 30 minut, jak je uvedeno, nebo 10 minut rozdělených do tří částí po 60w? 150 - 160C?
Chci tuto syntézu vyzkoušet, protože mám kolegu, který má náhodou mikrovlnný reaktor.
@G.Patton @William Dampier Nějaké příspěvky k tomu?
- 15minut celkem?, protože jsem četl, že to někteří dělali.
Chci tuto syntézu vyzkoušet, protože mám kolegu, který má náhodou mikrovlnný reaktor.
@G.Patton @William Dampier Nějaké příspěvky k tomu?
- Nebo snad Konec reakce je určen, když se přestanou uvolňovat plyny?
Last edited:
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 281
Článek přikládám a můžete se podívat sami. Jinde jsem viděl příspěvek, kde někdo tvrdí dobré výtěžky jako 80 % v upravené domácí mikrovlnné troubě (otvor pro kondenzátor) při teplotách nepřesahujících 175 °C, aby se zabránilo rozkladu formamidu. Žádné další podrobnosti k tomu nebyly uvedeny.