To si nemyslím.
Wikipedie říká: "Vždyť je to tak, jak to říkáme:
Roztok chloridu palladnatého a kyseliny chlorovodíkové se kombinuje s vodnou suspenzí aktivního uhlí. Palladium(II) se pak redukuje přidáním formaldehydu. Obsah palladia se obvykle pohybuje mezi 5 a 10 %. Katalytická směs se často skladuje vlhká.
Když prohodíte izomery kyseliny vinné, pak je vše jednoduše naopak. Amf izomer, který byl v organické fázi, bude ve vodě a sůl (rozpustná ve vodě) bude v organické. Vím, že někteří lidé používají L kyselinu vinnou (přestože je obtížnější ji získat), protože pak bude amfetamin D ve vodné fázi.
Omluvte amatérský dotaz, ale když jsem si na Wikipedii četl o kyselině vinné, byl tam řádek, který mě trochu zmátl:
Když jsem četl výše uvedené "dextro tartaric acid or L-(+)-tartaric acid", četl jsem to tak trochu jako "kyselina dextro vinnáAKA L-(+)-vinná".
Což mě nutí přemýšlet, jestli když se snažím izolovat izomer dextroamfetaminu, mám kupovat kyselinu L-(+)-vinnou (jako je tato)? Nebo D-(-)-kyselinu vinnou (jako je tato)? Opravdu doufám, že je to D-(-)-kyselina vinná, protože tu už mám.
Dobrý den, můžete použít obojí. Já jsem napsal metodu pro kyselinu L-vinnou. Přečtěte si komentáře výše. Vaše otázka je již několikrát diskutována.
Přečtěte si také toto téma.
@G.Patton - Je tento postup optického rozlišení pomocí kyseliny d-vinné použitelný i pro jiné amfetaminy? Konkrétně na 4-fluoroamfetamin, 4-fluorometamfetamin a obyčejný metamfetamin?
Vždy jsem přidával GAA a někdy jsem používal i 80% kyselinu octovou, ale dnes později to zkusím úplně bez kyseliny octové. Jaký poměr IPA:voda používáte v roztoku P2NP?