Čtyři pokusy krystalizace IPA. Úplná zpráva s množstvími, objemy a časovým rozvrhem
aneb RYCHLOST JE VŽDY ŠPATNÁ!
Čistota IPA je >99,5.
Relativně malé množství MDMA HCl vyrobené z volné báze ponechané přes noc v kádince. Takže barva byla zřejmě lehce nahnědlá nebo nažloutlá, to je jedno, ale zdaleka ne žádoucí, nehledě na to, že testy ukázaly čistotu kolem 95. Hmotnost vzorku - 22 gr, vypočtený objem vzorku - 22 / 1,1 = 20 ml.
Použitá míchací plotýnka.
Veškeré chlazení se provádí s hermeticky uzavřenou kádinkou, aby se zabránilo zachycení vlhkosti ze vzduchu.
1. Nejprve jsem připravil 60 ml vroucí IPA 82,6C na míchací vařič, poté jsem vložil sůl, která se okamžitě rozpustila. Vzhledem k tak rychlému rozpouštění jsem usoudil, že objem IPA je příliš velký, a část jsem odpařil.
Kádinku jsem nechal na varné desce vychladnout na RT, což trvalo přibližně 80 minut, a pak jsem ji přemístil do mrazáku.
Výsledek se dostavil po jedné hodině jako hustá kaše beze stop špinavé IPA.
Celkový objem RM po zahřátí na RT byl 62-63 ml, to znamená, že zbytek IPA byl 42-43 ml.
Výsledek: VÝSLEDEK: CHYBA!
2. RM byl zahřát na RT, poté byla za určitého míchání přidána určitá IPA, aby se objem RM zvýšil na 87 ml za RT.
RM byl zahříván na 75 C až do úplného rozpuštění. Poté se srazil na RT na horké plotýnce (stejně jako předtím), což trvalo 80 minut, a pak se přemístil do mrazáku.
Výsledek byl zkontrolován po 5-6 hodinách: opět hustá kaše.
3. RM byl zahříván na RT za občasného míchání, poté zahříván na 75 C až do úplného rozpuštění. Poté sražen na RT na horké plotýnce (stejně jako předtím), to trvalo 80 minut, pak přesunut do lednice.
Výsledek byl zkontrolován po 1 hodině: opět hustá kaše.
4. RM byl za občasného míchání zahříván na RT, poté zahříván na 75 C až do úplného rozpuštění. Poté se srazil na RT na horké plotýnce (stejně jako předtím), což trvalo 80 minut, a nechal se chvíli na RT. Po 120 minutách zahřívání se na dně objevily nějaké krystaly. Celkový objem RM v tomto okamžiku byl 81 ml - to znamená, že se během zahřívání odpařilo asi 6 ml.
Poté jsem RM nechal při RT ještě 240 minut. Když uplynulo 240 minut, krystalky se staly pěkně viditelnými a průhlednými.
Kádinku jsem tedy přesunul na 2 hodiny na okraj, aniž by došlo k nějakým znatelným změnám.
S dalším krokem byla kádinka přesunuta do mrazáku, aby se proces dokončil.
Výsledek: VÝSLEDEK: ÚSPĚCH!
Doufám, že tento úplný popis pomůže některým nováčkům s odhadem objemu a načasování a umožní jim vyhnout se mým chybám.
Celková hodnota yeldu je 18,5 gr.
3,5 gr jsou někde ve špinavé IPA nebo se vypařily((((