- Reaction score
- 5
Včera jsem vyzkoušel metodu s mikrovlnnou troubou a výsledek je vskutku zajímavý.
V pekáči jsem smíchal 20 g 5449-12-7 a 20 ml 85% kyseliny ortofosforečné.
Vložil jsem do mikrovlnné trouby (700W) a nastavil nejnižší výkon. Zahřívání 5-7 sekund a 10-15 sekund brzda pro promíchání a ochlazení směsi, protože teplota byla příliš vysoká. Celkem 1 minuta aktivního zahřívání.
Po zahřátí jsem přidal 50 ml destilované vody.
Poté se extrahuje dietyletherem (3x20 ml) a promyje se solným roztokem (3x100 ml).
Sušilo se síranem hořečnatým a odpařil se éter:
Získán velmi dobře vypadající produkt, ale pouze 7 g z 20 g prášku.
Zkoušel jsem to znovu a ohříval v mikrovlnné troubě déle - 2 minuty, ale nebyl žádný rozdíl - stejný výtěžek (bál jsem se přehřátí, protože přílišný ohřev v mikrovlnné troubě má za následek vytvoření pevného, průhledného povrchu podobného sklu, který nelze z pekáče odstranit).
Existuje nějaký způsob, jak zlepšit výtěžnost v mikrovlnné troubě? Protože teď se stále pohybuje mezi 30-40 %?
V pekáči jsem smíchal 20 g 5449-12-7 a 20 ml 85% kyseliny ortofosforečné.
Vložil jsem do mikrovlnné trouby (700W) a nastavil nejnižší výkon. Zahřívání 5-7 sekund a 10-15 sekund brzda pro promíchání a ochlazení směsi, protože teplota byla příliš vysoká. Celkem 1 minuta aktivního zahřívání.
Po zahřátí jsem přidal 50 ml destilované vody.
Poté se extrahuje dietyletherem (3x20 ml) a promyje se solným roztokem (3x100 ml).
Sušilo se síranem hořečnatým a odpařil se éter:
Získán velmi dobře vypadající produkt, ale pouze 7 g z 20 g prášku.
Zkoušel jsem to znovu a ohříval v mikrovlnné troubě déle - 2 minuty, ale nebyl žádný rozdíl - stejný výtěžek (bál jsem se přehřátí, protože přílišný ohřev v mikrovlnné troubě má za následek vytvoření pevného, průhledného povrchu podobného sklu, který nelze z pekáče odstranit).
Existuje nějaký způsob, jak zlepšit výtěžnost v mikrovlnné troubě? Protože teď se stále pohybuje mezi 30-40 %?
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 159
To jsem udělal včera, dostal jsem téměř stejný výsledek. Pozoroval jsem však jednu věc: když jsem to nemíchal hned, zdálo se, že se tvoří více p2p, ale po smíchání se nevrátil na povrch. Nějaká emulgace se spodní vrstvou nebo špatné pozorování z mé strany?
↑View previous replies…
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 159
Nevím. Vždycky tam byly jen dvě vrstvy, spodní zakalená bílá a vrchní světle žlutá. Nikdy tam nebylo nic hnědého jako na jiných fotografiích. Je možné, že p2p není p2p, protože p2p neznám a nijak jsem ho netestoval. Co je to glycidový olej? Kyselina glycidová?
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 159