1. Η απόσταξη με ατμό θα διαχωρίσει το μείγμα αμίνης πολύ ανεπαρκώς, η απόσταξη υπό κενό είναι η καλύτερη λύση και είναι αρκετά γρήγορη παρουσία ισχυρού κενού.
2. Φοβάμαι να πω ψέματα, αλλά απ' όσο θυμάμαι, μετά από έναν απλό διαχωρισμό των ισομερών, η τελική σύνθεση του "d-ισομερούς του τρυγικού" είναι περίπου 80-90% του d-ισομερούς και το υπόλοιπο είναι το l-ισομερές.
3. Έφτιαξα γυαλί χωρίς διαχωρισμό των ισομερών από μείγμα αλκοόλης και μικρής ποσότητας νερού + πρόσθετα συστατικά, πήρα μια γυάλινη μονολιθική μάζα, εμφανίστηκαν ρωγμές όταν στέγνωσε εντελώς, ειδικά αν οι κρύσταλλοι πλυθούν με ακετόνη (μην επαναλάβετε το λάθος μου), αλλά η μάζα παρέμεινε διαφανής. Στην περίπτωσή μου, δεν χρησιμοποίησα γυάλινα σκεύη για την κρυστάλλωση και άλλες αποχρώσεις, πέρασα 2-3 μήνες για την επιλογή μιας τεχνικής.
Πριν από αυτή τη μέθοδο, προσπάθησα να κάνω από ένα τήγμα αλατιού, προέκυψαν μονολιθικά κομμάτια, αλλά όχι διαφανή, μόνο κηλίδες διαφανών κρυστάλλων. Υπήρχε η ιδέα να κάνω κάτι σαν τήξη ζώνης.
Γιατί πρέπει να σας αποδείξω κάτι; Μοιράστηκα την εμπειρία μου, αν δεν σας ενδιαφέρει, αυτό είναι προσωπική σας υπόθεση. Πιστεύετε πραγματικά ότι χρειάζομαι τα 250 γραμμάρια σας, δεν με ενδιαφέρει καθόλου, δεν θα ασχοληθώ με μικροπράγματα. Οι καταναλωτές δεν δίνουν αντικειμενική αξιολόγηση της καθαρότητας των ουσιών, αρκεί να τους ρωτήσετε τι είναι καλύτερο μεφεδρόνη σε σκόνη ή ένας μεγάλος κρύσταλλος, μαντέψτε τι θα απαντήσουν ... Το μισό της επίδρασης των ναρκωτικών (των διεγερτικών σίγουρα) είναι η εμφάνισή τους))))
Παραλίγο να το ξεχάσω, αν σκοπεύετε να αποστάξετε σε κενό, τότε χρειάζεστε σίγουρα μια κατά μήκος αράχνη, δεδομένου ότι θα υπάρξουν ελαφρώς βρασμένα κλάσματα σκουπιδιών, με τη βοήθεια μιας αράχνης μπορείτε να αλλάξετε τη φιάλη υποδοχής χωρίς να σταματήσετε την απόσταξη της αμίνης, παρόμοια με ένα περίστροφο, αλλά αντί για φυσίγγια, φιάλες.