Έχω προβλήματα με την αναγωγή PMK all/hg, έχω μια μεγάλη ποσότητα μη αντιδρώντος αλουμινίου που έχει απομείνει μετά από ένα rxn κετόνης 240g. Το δοχείο θερμάνθηκε μόνο του με παλινδρόμηση σε περίπου 65c και έπεσε στους 40c κατά τη διάρκεια 90mins. Στη συνέχεια εφαρμόστηκε θερμότητα για να ανέβει στους 50-60c για 3-4 ώρες.
Χρησιμοποιήθηκαν ταψιά για πίτες και κόπηκαν σε μικρές λωρίδες 1 cm και προστέθηκε περίσσεια 10% σε γραφή οσμίου. Μετά τη βασικοποίηση το ai μειώθηκε. Στη συνέχεια τα αγαθά εκχυλίστηκαν με τολουόλιο και ξεπλύθηκαν με διάλυμα naoh. Ελπίζω για τουλάχιστον 100g yeild. Αν όχι, τότε την πάτησα και θα πρέπει να εξοικονομήσω περισσότερα χρήματα για ένα άλλο rxn και απλά να χρησιμοποιήσω αλουμινόχαρτο ώστε να φαγωθεί.
Θυμάμαι ότι είχε μείνει ίσως 50% ai. Αυτό ήταν 100% αλουμίνιο μιας χρήσης ταψιά ψησίματος. Περίμενα περίπου 45-60mins για να ξεκινήσει η αμαλγάματα και μόνο μερικά κομμάτια επιπλέουν, υπέθεσα ότι είναι επειδή είναι παχύτερο ai..αλλά υπήρχαν φυσαλίδες που συνέβαιναν το διάλυμα είχε μια ασημένια εμφάνιση.. Φαινόταν έτοιμο. Και το rxn θερμάνθηκε στους 65c από μόνο του, οπότε είμαι σίγουρος ότι ήταν έτοιμο... ίσως πρέπει απλά να βάλω αέριο και να δω την απόδοση... έχω την αίσθηση ότι θα είναι κακό lol. D
Το όσμιο προσθέτει ήδη επιπλέον αλουμίνιο; Ίσως πρόσθεσα υπερβολικό στην υπερβολική ποσότητα lol. Εν πάση περιπτώσει νομίζω ότι το παχύ φύλλο θα είναι εντάξει για μείωση 200-300g. Μακάρι να το συνειδητοποιούσα αυτό και να έμενα με το αλουμινόχαρτο σε αυτά τα μεγαλύτερα rxns... αλλά έτσι μαθαίνω. Αν η αντίδραση πήγε στους 65c με τα τηγάνια Al τότε με το αλουμινόχαρτο μπορεί να είναι πολύ εξώθερμο σωστά; Έτσι το πάχος του Al μου μπορεί να είναι στο σημείο και ίσως πρέπει να αφήσω το αμάλγαμα περισσότερο μέχρι να επιπλεύσουν όλα τα κομμάτια; μου φάνηκε σαν να πήγαινε και να ξεκίνησε η εξώθερμη αντίδραση.
Αν έχω σπαταλήσει αρκετό υλικό και χρόνο προσπαθώντας να αναβαθμίσω την κλίμακα και κάθε φορά που παίζω με παχύτερο Al, ενώ σκέφτομαι ότι θα πρέπει να μείνω σε ίσως ένα παχύτερο φύλλο, με αυτόν τον τρόπο όλα καταναλώνονται και οι θερμοκρασίες μπορεί να ανέβουν σαν 75c αλλά μπορώ να το ψύξω για να το κρατήσω κάτω από 70 χωρίς πρόβλημα. Αν ήξερα για τη διαδρομή NMF πριν από την προετοιμασία για τη διαδρομή οσμίου, τότε θα χρησιμοποιούσα NMF και νομίζω ότι θα είχα λιγότερα προβλήματα.
Θα αναφέρω πίσω με την απόδοση στο τρέξιμο του ταψιού πίτας.