- Reaction score
- 6
Δεν έχουμε ιδέα τι πήγε στραβά, δεν υπάρχει εξοπλισμός δοκιμών. Η προκύπτουσα φωσφορική αμφεταμίνη δεν έχει κανένα αποτέλεσμα.
↑View previous replies…
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 8
- Reaction score
- 166
Βεβαιωθείτε ότι έχετε φαινυλνιτροπροπένιο και όχι νιτροστυρένιο. Ίσως σας πούλησαν ένα ανάλογο και λάβατε φαινυλαιθυλαμίνη.
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 98
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξω αν το νιτροαιθάνιο που χρησιμοποίησα για την παρασκευή p2np έχει αντικατασταθεί ή αραιωθεί με νιτρομεθάνιο; Έχω συλλέξει τις βασικές φυσικές ιδιότητες τόσο των αντιδραστηρίων όσο και των προϊόντων και μου φαίνεται πιο λογικό το σημείο βρασμού της νιτρομεθάνης. Τα σημεία τήξης των προϊόντων είναι πολύ κοντά. Το πρόβλημα είναι ότι αν η ΒΡ έρχεται μεταξύ του σημείου ζέσεως του ν.αιθανίου και του ν.μεθανίου, τότε πρέπει να είναι πολύ δύσκολο να τα διαχωρίσω με κλασματική απόσταξη.
Η άλλη τιμή θα μπορούσε να είναι η πυκνότητα η οποία είναι επίσης αρκετά διαφορετική. Οι ειδικοί παρακαλώ προσθέστε τη γνώμη σας ποιος είναι ο ευκολότερος καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι χρησιμοποιούμε τα σωστά αντιδραστήρια.
Η άλλη τιμή θα μπορούσε να είναι η πυκνότητα η οποία είναι επίσης αρκετά διαφορετική. Οι ειδικοί παρακαλώ προσθέστε τη γνώμη σας ποιος είναι ο ευκολότερος καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι χρησιμοποιούμε τα σωστά αντιδραστήρια.
G.Patton
Expert
- Solutions
- 3
- Reaction score
- 2,858
- Deals
- 1
Γεια σας. Το νιτρομεθάνιο και το νιτροαιθάνιο έχουν διαφορετικό b.p. 101 και 114 °C αντίστοιχα. Μπορείτε να το ελέγξετε και να πραγματοποιήσετε κλασματική απόσταξη. Λάβετε υπόψη ότι οι ουσίες αυτές είναι αρκετά τοξικές και εκρηκτικές. Όσον αφορά το νιτροστυρένιο και το P2NP, απλώς χρησιμοποιήστε ακριβή συσκευή σημείου τήξης. Είναι προτιμότερο να συγκρίνετε το γνωστό καθαρό P2NP με το συνθετικό νέο P2NP σε μία συσκευή για να ελέγξετε τη διαφορά. Επίσης, πραγματοποιήστε αρκετές μετρήσεις για να αποκλείσετε τα σφάλματα. Μετρήστε το μέσο όρο των mp για κάθε δείγμα.
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 98
Σας ευχαριστούμε Patton. Δεν έχω καμία υποψία ότι το νιτροαιθάνιο μου δεν είναι καθαρό, αλλά διαβάζοντας κάποια σχόλια, σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερα να το ελέγξω, οπότε θα ξεκινήσω με το σημείο βρασμού του νιτροαιθανίου μου και αν βράσει πάνω από 110C τότε θα είμαι σίγουρος. Καλό είναι να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και να ελέγχεις ούτως ή άλλως, πριν βάλεις πολλή δουλειά και διαπιστώσεις ότι το τελικό προϊόν είναι αναποτελεσματικό .