Γεια σας, είμαι σχετικά νέος στην οργανική χημεία (9 μήνες περίπου τώρα, χωρίς άλλη εμπειρία στη χημεία )και έχω συνθέσει αμφεταμίνη μέσω της οδού Al/Hg μερικές δεκάδες φορές τους τελευταίους δύο μήνες.
Κατάφερα να αναγάγω μέχρι 120g P2NP σε μια φιάλη στρογγυλού πυθμένα 20L. Η καθαρότητα του τελικού προϊόντος ήταν πρωτοφανής στις τελευταίες συνθέσεις.
Τις περισσότερες φορές χρειάστηκε να καθαρίσω τη θειική αμφεταμίνη μόνο μία φορά pro forma με ακετόνη επειδή ήταν ήδη τόσο λευκή.
Βρήκα ενδιαφέρουσα τη διαδρομή NaBH4/CuCl², επειδή έχω μεγάλο σεβασμό για την εργασία με υδράργυρο, είχε ήδη οδηγήσει σε μια βίαιη εξώθερμη αντίδραση τρεις φορές, μια μεγάλη ποσότητα ήταν κατανεμημένη σε όλο το δωμάτιο και θα ήθελα να το αποφύγω στο μέλλον.
Η αναγωγή με NaBH4/CuCl² επιτρέπει επίσης μια σημαντικά υψηλότερη απόδοση με μια φιάλη που έχει μόνο το μισό μέγεθος.
Μέχρι στιγμής έχω συνθέσει τρεις φορές. Την πρώτη φορά 80g P2NP, τη δεύτερη φορά 200g P2NP και την τελευταία φορά 250g P2NP.
Η τελευταία ήταν η καλύτερη από όλες, καθώς κατάφερα να τηρήσω ακριβώς τις θερμοκρασίες.
Αυτό που πρέπει επίσης να αναφέρω είναι ότι για να συντομεύσω τη διαδικασία χορήγησης του P2NP, τοποθετώ τη φιάλη σε ένα μεγάλο δοχείο γεμάτο πάγο, το οποίο στη συνέχεια θερμαίνω πάνω από μια θερμαντική πλάκα. Κατάφερα να γεμίσω το σύνολο των 250 γρ. P2NP στη φιάλη σε ένα καλό τρίμηνο της ώρας χωρίς να ξεπεράσω τους 60°C. Αυτό επηρεάζει την αντίδραση με τον βοροϋδρίτη;
Παρ' όλη την προσοχή που δόθηκε, το θειικό άλας έχει μια κάπως γλυκιά, πικάντικη μυρωδιά στο τέλος, παρά το χιονόλευκο χρώμα του. Η σύστασή του είναι επίσης πολύ πιο κρυσταλλική και τρίζει μαλακά όταν συνθλίβεται.
Το έχω καθαρίσει αρκετές φορές με ασετόν και DCM, το έχω φιλτράρει σε χωνί Buchner κ.λπ.
Φαίνεται σίγουρα ότι ένα άλλο άλας έχει προστεθεί στο θειικό άλας.
Σας έχει συμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο;
Είναι δυνατόν ο βοροϋδρίτης νατρίου, αν δεν διαλυθεί πλήρως, να αναμιχθεί με την ελεύθερη βάση της αμφεταμίνης και να μετατραπεί σε άλας νατρίου όταν εξουδετερωθεί με H²SO4;
Το πράγμα καίει επίσης άσχημα στη μύτη. Ένας φίλος είχε υδαρή ρινική βλέννα που έτρεχε από τη μύτη του για αρκετά λεπτά αμέσως μετά τη λήψη μιας τζούρας.
Και τώρα το πραγματικό ερώτημα: αν υπάρχει και άλλο αλάτι σε αυτό, πώς ή με ποια μέθοδο μπορώ να διαχωρίσω τις δύο ουσίες;
Αρχίζω σιγά σιγά να φτάνω στο τέλος της διαδρομής μου.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την υπομονή σας να διαβάσετε όλο το κείμενο
Είμαι ευγνώμων για κάθε συμβουλή.
Mr.Magic