Olen väga huvitatud teie kommentaarist. Keegi on seda siin foorumis juba maininud.
Plaanin temperatuuri jäigalt 34 kraadi (pool antud vahemikust 32-36 kraadi) ja reaktsiooniaja 4h.
See, kes selle info andis, andis ka proportsioonid selle reaktsiooni jaoks.
Nimelt:
- 100g bk4
- 250 ml DCM
- 150ml m40
1. Kas need reaktiivide proportsioonid on õiged?
2. ma pean alguses lisama 1/2 m40 ja 1/2 m40 pärast ühe tunni möödumist reaktsioonist. Mis on selle eesmärk? Saan aru, et temperatuuri taltsutada, aga mis vahet on, kas teha seda 1 korraga või jaotada kahe lähenemise peale?
Mul on juba olnud üks lähenemine sellele katsele. Lisasin kõike ülaltoodud proportsioonides. Soojendasin segu 20 kraadini ja hakkasin m40 lisama. Kahjuks ei hakanud temperatuur iseenesest tõusma. Pärast väljastpoolt kütmise alustamist hüppas temperatuur äkki 40 kraadini. Vedelik hakkas keema ja kütte välja lülitamine ei aidanud.
Mida ma arvan. Kuumutada reaktsioonimass enne m40 lisamist 25-30 kraadini ja alustada m40 lisamist alles järk-järgult, et mitte ületada mainitud 36 kraadi? Kas see on OK? Või kuumutan kogu asja kuni reaktsioonitemperatuurini 34 kraadi ja alles siis lisan m40?
Mul on veel üks küsimus. Kuidas ma puhastan vaba aluse?
Kas vaba aluse pesemine kaks korda võrdse mahuga 10%-lise naatriumtrisulfaadi lahusega, et eemaldada allesjäänud bromoketoon ja 2 korda puhta veega pesemine on piisav? Kas on vaja kasutada midagi muud?
Miks on nii, et kui ma neutraliseerin soolhappega atsetoonis pH-ni 6, siis HCL:atsetooni segu lisamisel vabale alusele hakkab see värviline muutuma. Kohutavalt raske on pärast seda pulbrit lumivalgeks pesta.
Värvid, mis mul on tekkinud, on sinine, roheline, tumepunane ja roosa.