Tere, ma olen üsna uus orgaanilise keemia (9 kuud või nii nüüd, ei ole muid kogemusi keemia )ja olen sünteesinud amfetamiini läbi Al / Hg marsruudi paarikümne korda viimase paari kuu jooksul.
Ma suutsin vähendada kuni 120g P2NP-d 20L ümarpõhjalises kolvis. Lõpptoote puhtus oli viimaste sünteeside puhul fenomenaalne.
Enamasti pidin amfetamiinsulfaati ainult üks kord pro forma atsetooniga puhastama, sest see oli juba nii valge.
NaBH4/CuCl²-tee tundus mulle huvitav, sest ma pean elavhõbedaga töötamisest väga lugu, see oli juba kolm korda viinud ägedasse eksotermilisse reaktsiooni, suur kogus oli laiali ja tahaksin tulevikus ilma selleta hakkama saada.
Redutseerimine NaBH4/CuCl²-ga võimaldab ka oluliselt suuremat saagist, kusjuures kolb on vaid poole väiksem.
Siiani olen sünteesinud kolm korda. Esimesel korral 80g P2NP, teisel korral 200g P2NP ja viimasel korral 250g P2NP.
Viimane oli kõigist parim, sest mul õnnestus täpselt kinni pidada temperatuuridest.
Mida ma peaksin ka mainima, on see, et P2NP manustamise protsessi lühendamiseks panen kolvi suurde jääga täidetud konteinerisse, mida siis kuumutan kuumutusplaadi kohal. Mul õnnestus kogu 250 g P2NP-d kolbi täita tubli kolmveerandtunniga, ilma et see oleks ületanud 60 °C piiri. Kas see mõjutab reaktsiooni boorhüdriidiga?
Hoolimata kõigest ettevaatlikkusest on sulfaadil vaatamata lumivalgele värvusele lõpus pisut magus, torkiv lõhn. Ka konsistents on palju kristallilisem, purustamisel krõbistab see pehmelt.
Olen seda mitu korda puhastanud atsetooni ja DCM-iga, filtreerinud Buchneri lehtris jne.
Kindlasti tundub, et sulfaadiga on liitunud veel üks sool.
Kas teil on midagi sarnast kunagi juhtunud?
Kas on võimalik, et naatriumborohüdriid, kui see ei ole täielikult lahustunud, seguneb amfetamiini vababaasiga ja muutub H²SO4-ga neutraliseerimisel naatriumsoolaks?
See kraam põletab ka tugevalt nina. Ühel sõbral jooksis kohe pärast sissevõtmist mitu minutit vesine nina lima ninast välja.
Ja nüüd päris küsimus: kui seal on veel üks sool, siis kuidas või millise meetodiga saab neid kahte ainet eraldada?
Ma olen aeglaselt oma otsa saamas.
Tänan juba ette kannatuse eest kogu teksti lugemisel
Olen tänulik igasuguse nõuande eest.
Mr.Magic