Nem, nem 100%-ban. Azt tudom, hogy jól működnek szerves bázisanyagként elektrofil addíciós reakciók indításához. És sokkal könnyebben és olcsóbban megvásárolható.
Ez a nitrocsoport annyira elszívja a választási sűrűséget, hogy ezt a nitroaldol reakciót báziskatalizátor nélkül is el lehet végezni. A metilamin képes a nitroalkén deprotonálására. Ive tesztelt működik jól.
Meg tudom erősíteni, hogy a szekunder aminok nem működnek olyan jól. 250g-os skálán csináltam 10ml dibutilaminnal. 3h @65-70 után csak enyhe sárgulás.Úgy döntöttem, hogy megmentem a helyzetet monoetanol-amin hozzáadásával, ekkor az RM jelentősen besötétedett és zavarossá vált. további 20-30 percig hagytam refluxálni magas hőfokon, majd lekapcsoltam, hagytam szobahőmérsékletre hűlni, ipa felett pürésítettem, fagyasztottam. első fejés után kb. 170g P2-t kaptam.
NH-csoportot tartalmazó vegyületek, az ammónia (NH3) származékai. néhány példa : Metilamin. Hexamin, amfetamin, dibutilamin.Az elsődleges amin olyan vegyület, amelynek csak az NH3 H-csoportjainak egyikét helyettesíti valami más, pl. metilamin, míg a másodlagos aminoknál a H-csoportok közül 2-t helyettesíti valami, pl. dibutilamin, ezt egyszerűen elmagyarázom, van még egy kicsit több is, de csak hogy megértsd.
Az üzenet amúgy is a témának szólt, nem neked. a topicból azt vizsgáltuk, hogy a szekunder aminok képesek-e katalizálni ezt a reakciót, és valóban megerősítettem, hogy a dibutilamin legalábbis nem működik olyan jól.
Sziasztok! Mi a véleményetek a benzaldehid szintéziséről sztirolból ozonolízis útján? és Szerintetek lehetséges szinth. bzdhd szalicilsavból vagy fenolból?
Fogadok, hogy igen, feltéve, hogy szabadbázisú lehet, ha kiegészítőkből szerzed be, a kötőanyagok megakadályozhatják ezt, tájékoztass minket, kíváncsi vagyok. egyszer félúton voltam az amphtamin bázis katalizátorként való használatához, amikor elfogyott a propén, ezt is érdekes lenne tudni.
Szia csak egy gyors kérdés:
Csináltam 100ml nitroetán
142ml benzaldehid
És a p2np újrakristályosítása után IPA-val 149,2g-ot kaptam 2 nap után vákuum-desszikkátorban full vac-on és 2 nap levegőn szárítva. Ez nagyjából jól hangzik yied vagy lehetne javítani.
Üdvözlettel newb