Ez a reakció működik quit jól nekem, sikerült csinálni néhány tesztfutás 20gramm egy vastag 7 literes HDPE hordóban, a hatékonyság elérte a 60%-os hatékonyságot, miután szárítás alacsony hőmérsékleten szárítóban párátlanítóban. kapott egy kis túlsavasodás néhány tételben, de összességében nagyon szép fehér anyag, amely, ha megfelelően megszárad, szemcséket képez, amelyek porrá válnak ligth-közepes nyomással.
Van két kérdésem.
A higany nitrátom sárgává válik, amikor a vízzel érintkezik, a higany tiszta fehér, mielőtt hozzáadnánk az alumínium/víz keverékhez, de amint hozzáadjuk a vízhez, sárgává válik, és miután a vízben/alumíniumban ül, még majdnem vörös-narancsszínűvé is válik. ezek a csomók úgy tűnik, hogy csak rosszul oldódnak a vízben, mert legalább 3-4 alkalommal kell öblítenem, hogy megszabaduljak minden kis nyomnyi mennyiségtől. a higany fémem billenőkapcsolókból származik, ami arra enged következtetni, hogy talán más fémek nyomai is szennyezettek lehetnek ?
A második aggodalmam az én p2np nem oldódik az én IPA / ecetsav keverék adott a 10g P2NP 100 ml izopropil és 50 ml jégecetsav. én ecetsav csak 80%. én kell kb. 120-130 ml IPA és propably 70 ml ecetsav, hogy feloldja th ep2np, különben van sárga crytsals kavarog körül az én oldat.
Lehet, hogy ez a 80%-os ecetsav következménye?