Warning! You are currently using a domain is accessible on the regular internet, not on Tor. For better privacy and security, please use our onion domain instead.

Dextroamfetamin szintézis (Nabenhauer, 1942)

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
409
Elnézést a spammelésért, de megtaláltam a kulcsot. A kép, amit posztolsz, a wikipedia sztereokémiáról szóló szócikkéből származik. Ez hibás. Ezt a cikket elég keményen kritizálják a Talk-szekcióban.

Az általam feltöltött kép a helyes.

Az l és d előtagok csak a dextrorotárius vagy levorotárius rövidítései: a molekula melyik irányba forgatja a polarizált fényt. "l" =levo = balra, "d" = dextro = jobbra. De ezek az előtagok már régiek és nem használatosak.
A modern nómenklatúrában ezeket felváltotta a (+) a dextro és a (-) a levo esetében.

Az L és D előtagok (nagybetűk ) a molekulák Fischer-féle vetületeire utalnak, és semmi közük ahhoz, hogy hogyan forgatják a fényt, hanem ahhoz, hogy a molekula kulcsfontosságú részei milyen irányban rajzolódnak ki. Ebben az esetben a d és l előtagokhoz képest valójában MEGTÉRŐDÖTTek: a d az L, az l pedig a D.

Tehát az L-(+)-borkősav azt jelenti: "olyan borkősavmolekula, amelyet úgy rajzoltak meg, hogy a Fischer-vetületben a legmagasabb prioritású csoport van felül, és a vonatkozó csoport balramutat, és a polarizált fényt jobbra forgatja", más néven dextrorotárium, más néven dextro, más néven d-borkősav. Ez a borkősav természetes formája.

És természetesen fordítva a D-(-)-borkősav esetében is.

Nos, amennyire én tudom, a borkősav mindkét izomerje felhasználható az amfetaminok enantiomerjeinek felbontására. Ha D-(-)-borkősavat használunk, akkor a d-amph/D-borkősav kristályai törnek ki, ha pedig L-(+)-borkősavat használunk, akkor az l-amph/L-borkősav kristályai törnek ki.
A DL-borkősav használata teljesen haszontalan lenne, mivel nem választana el semmit: mindkét enantiomer ki fog törni.

Fúú.
Megszólaltam.

BrownRiceSyrup

Don't buy from me
Resident
Reaction score
31
a tisztázása itt három hozzászóláson keresztül itt volt a legvilágosabb és abszolút hasznos dolog, amit ive fucken olvasott egy ideje. köszönöm. Tudom, hogy ezt már 8 hónapja írtad, úgyhogy csak most mondom el, ha más nem tenné, ez az, amire szükségem volt, hogy tisztázzam ezt a szart... évekig nem értettem, és túl zavarodott voltam ahhoz, hogy megpróbáljak közel kerülni az értelméhez.... köszönöm... komolyan...

xxxx-8888

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Nagymester. Feloldottam 11,8 gd borkősavat (cas:147-71-7) 118 g metanolban, kevertem és melegítettem, hogy feloldódjon. Ezután beleöntöttem 10g exportált Xuan szabad bázist. Folyamatos nyugalomban. De semmi szilárd anyag nem jött ki. Rossz a megközelítésem? Tudna nekem segíteni?

Attachments

• iPoJw7SVNH.jpeg
    iPoJw7SVNH.jpeg
    5.7 MB · Views: 767

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,344
Deals
1
Mi a Xuan szabad bázisa?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,344
Deals
1
Elküldtem Önnek egy videós oktatóanyagot, hogyan kell. Ez a bejegyzés az amfetaminról szól. Nézze meg figyelmesen, és olvassa el a megjegyzéseket. Ha további kérdéseid vannak, írj DM-ben (a chatünkben).

cokemuffin

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
30
@G.Patton Kicsit összezavarodtam azzal kapcsolatban, hogy mi az az enantiomer és mire használják, úgyhogy kérlek, javíts ki, ha tévedek.

Tehát a természetesen előforduló és könnyen beszerezhető enantiomer: L-(+)-borkősav, dextro-borkősav, d-borkősav, (2R,3R)-borkősav.
A természetben nem előforduló és nehezen beszerezhető a következő: D-(-)-borkősav, borkősav, (2S,3S)-borkősav.

Tehát ha L-(+)-borkősavat használok racém amfetaminra, akkor a levoamfetamin só kicsapódik, a dextroamfetamin só pedig oldatban marad?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,344
Deals
1

View previous replies…

cokemuffin

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
30
Oké, tehát a d-borkősav a természetben előforduló?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,344
Deals
1
Miért kérdezi? Akarod termeszteni? lol

cokemuffin

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
30
Nem xD, a D-(-)-borkősav csak egy púp a hátamon a beszerzéshez, és nem voltam biztos benne, hogy az L-(+)-borkősavval is meg lehet csinálni. Mindig összezavarodom, mert úgy tűnik, hogy a d-borkősavat L-(+)-borkősavnak is hívják, és akkor nem tudom, melyik melyik melyik.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
Mindig keresi a "természetes" és "olcsó", borkősavat, akkor biztosra megy.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,344
Deals
1
Használhatja a racém keveréket is.

cokemuffin

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
30
Mivel tudom, hogy működik, ráállok, nem tudod, hogy működik-e az MDMA-ra is?

cokemuffin

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
30
Van-e előnye a racémia használatának?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,344
Deals
1
Csak az ár vagy/és a d-borkősav hiánya.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
Igen, az mdma esetében is működnie kell, csakhogy a csapadékot kell tartaniuk, nem az oldatot. Én is inkább az elválasztás h20/vajsav hátránya legalább 2 ismételje meg az elválasztást. De költségtechnikai okokból szerintem több értelme van.

JoshL1221

Don't buy from me
Member
Language
🇪🇸
Reaction score
0
szia, elnézést, amikor azt mondja, hogy "A d-amfetamint további mennyiségű d-borkősavval kicsapjuk.", mennyi d-borkősavat használunk? köszönöm.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,344
Deals
1
Ugyanaz, mint az előző kiegészítésben, egy kis túlzással.