Nem hiszem, hogy ez így van.
A Wikipédia szerint:
Palládium-klorid és sósav oldatát aktív szén vizes szuszpenziójával kombinálják. A palládium(II)-t ezután formaldehid hozzáadásával redukálják. A palládium-tartalom jellemzően 5 és 10 % között van. A katalizátorkeveréket gyakran nedvesen tárolják.
Ha a borkősav izomereket felcseréljük, akkor egyszerűen minden fordítva van. Az amf izomer, amely a szerves fázisban volt, a vízben lesz, a só (vízben oldódó) pedig a szervesben lesz. Tudom, hogy egyesek az L borkősavat használják (annak ellenére, hogy nehezebb beszerezni), mert akkor a D amfetamin a vízfázisban lesz.
Elnézést az amatőr kérdésért, de amikor a borkősavról olvastam a Wikipédián, volt egy sor, ami kicsit összezavart:
Amikor a fenti "dextro borkősav vagy L-(+)-borkősav" szöveget olvastam, én valahogy úgy olvastam, hogy "dextro borkősavAKA L-(+)-borkősav".
Ami elgondolkodtat, ha a dextroamfetamin izomerjét próbálom izolálni, akkor az L-(+)-borkősavat kellene megvennem (mint ez)? Vagy a D-(-)-borkősavat (mint ez)? Nagyon remélem, hogy a D-(-)-Borkősav, mert már van ilyenem.
Helló, mindkettőt használhatja. Én az L-borkősavra vonatkozó módszert írtam. Olvassa el a fenti megjegyzéseket. Az Ön kérdését már többször megvitattuk.
Olvassa el ezt a témát is.
@G.Patton - Alkalmazható-e ez az optikai felbontási eljárás a d-borkősav felhasználásával más amfetaminokra? Konkrétan a 4-fluor-amfetaminra, a 4-fluor-metamfetaminra és a sima metamfetaminra?
Mindig GAA-t adtam hozzá, és néha 80%-os ecetsavat is használtam, de később ma megpróbálom egyáltalán ecetsav nélkül. Milyen IPA:víz arányt használsz a P2NP oldatodban?