Üdvözlök mindenkit. Szeretném megosztani veletek az izomerek L-borral történő elválasztásával kapcsolatos tapasztalataimat. Három kísérletet végeztem. 2x metanol használatával, amikor mindkét tesztben változtattam a szabad bázis metanol és borkősav arányát. Mindkét teszt lényegében ugyanúgy alakult, az összetevők egyesítése és keverése után egy szilárd massza csapódott ki, amit 24 óra után leszűrtem. Ami a termék megjelenését és az összességében kettévált izomereket illeti, talán az egyik tesztben egy kicsit több termék volt, mint a másik tesztben. A 30ml szabad bázisból kb. 9 gramm d-met-et kaptam. A párolgás során, amikor a kristályok elkezdtek megjelenni, először jól nézett ki, itt-ott kis tűk képződtek, de minél szárazabb lett, annál inkább hasonlított egy racemátra (csúnya amorf anyag). Amikor teljesen megszáradt, a kinézetét tekintve nem tudtam különbséget tenni a racemát és ez a szétválasztott termék között. Amikor fóliára tettem és kicsit felmelegítettem, akkor látszott, hogy a kristályok kicsit gyorsabban kristályosodnak ki az oldódás után, mint a racemát esetében. Ebből arra következtettem, hogy történt némi osztódás, de nem eléggé. Megjegyzem, hogy a szűrés során nem mostam át a tartarátport. Nem volt leírva az eljárásban, ezért inkább nem tettem meg. Nos, akkor most jöjjön a harmadik teszt, amit a btcboss eljárás szerint vízzel végeztem el. Miután az összes hozzávalót összekevertem és erőteljesen kevertem, egy idő után egy sűrű, nagyon sűrű masszát kaptam, ami valamilyen krémre hasonlított. Alapvetően olyan állaga volt, mint a Sjeik felhasználó által pár hozzászólással az enyém fölött hozzáadott képen. A tartályt lezártam és 24 órán át állni hagytam, majd ezt az anyagot beletettem a szűrőbe és eloszlattam a vákuumszűrőn és bekapcsoltam a szívást. Ezt a sűrű krémszerű anyagot nagyon nehéz volt leszűrni, az eljárásban sem volt semmi leírva a szűrőben lévő tartarát kimosásáról, ezért nem tettem meg. A 60ml szabad alapból csak 11 gramm terméket kaptam. Viszont a kristályok, amik megérkeztek, átlátszóak és szépek voltak. Próbáltam őket alufólián megolvasztani, hogy lássam, milyen gyorsan szilárdulnak meg, és tényleg olyan gyorsan, mint a pszeudoefedrin met. Tehát úgy gondolom, hogy a Split izomer sikeres volt, kivéve a csak 11 grammos tömegtragédiát. A probléma valószínűleg főleg az volt, hogy a szűrés során egy kicsit problémám volt azzal, hogy a szívó lombik tölcsére nem jól záródott, és talán az is segíthet, hogy a szűrés során lemosom a tartarát sót, de kérem tanácsot, hogy mennyi vizet használhatok ehhez, hogy ne zavarja a tartarát oldhatóságát vízben, és így nem kerültek L izomerek a termékbe. Köszönöm szépen