Ez igazán nagyszerű válasz az összes fecsegésemre.
Hogy őszinte legyek, iv elkezdett dolgozni egy "szerves kémia mint második nyelv" című könyvön - tudom, hogy Hamilton Morris sokat ajánlja, és eddig rendkívül hasznosnak tűnik, de az az érzésem, hogy az egész életemet igénybe fogja venni, hogy elfogadható színvonalon megtanuljam!
Ó igen, kétségkívül minden egyes szűrőt külön üvegcsébe gyűjtöttem.
Valójában ma véletlenül megolvasztottam néhányat, és eléggé virágzóan meglepődtem, hogy milyen alacsony hőmérsékleten kezdett el olvadni! Ami azt hiszem, jó jel.... bár nem figyeltem - próbáltam csak mindig enyhén felmelegíteni, hogy biztos legyek benne, hogy száraz - fogalmam sincs, miért nem tettem be az exszikkátorba a többivel együtt, de hé.
Mindkét témáról találok majd egy jó YouTube videót, de igen, az ok, amiért mindent külön gyűjtöttem, csak azért van, hogy mindegyiket külön-külön re-xelhessem.
Rájöttem, hogy valójában egyáltalán nem volt szükség a fagyasztóra - a hűtőszekrény több mint elegendő lett volna a termék kristályosításához, így azt hiszem, hogy ez béta-2,5-DMONS - még mindig tű alakú kristályok, amelyek nagyon hasonlítanak az előző tételhez, csak nem olyan hosszúak semmiképpen. Még mindig szilánkok és ugyanolyan színűek, így azt mondanám, hogy jó esélye van - különösen miután ma megolvasztottam néhányat!
Esküszöm, hogy utánanéztem, és valami olyasmit mondott, mint a magas 90-es évekbeli olvadáspont, DE azóta valami mást csináltam, és lehet, hogy összekevertem a nitroetán b.p-jét ennek az anyagnak az olvadáspontjával.
Akárhogy is, szuper meglepődtem, hogy megolvadt, mert csak kissé felmelegítettem néhány szilikagél gyöngyöt, hogy megszabaduljak néhány oldószertől rajtuk, és könnyen meg tudtam állni, hogy beletegyem a kezemet, hogy megérintsem őket, és még mindig megolvadt.
Meglátjuk - igen, nekem is fel kell emelnem a TLC játékomat, de először csak a korábban említett dupla féléves könyveken fogok dolgozni.
Úgy értem, most már legalább el tudom olvasni a rohadt vonalkötéses rajzokat! Úgy értem, a szénatomokat értettem, de a hidrogéneket és az általános szabályokat nem értettem!!!
Tetszik, hogy meghatározott sorrendben megy végig a dolgokon. Lehet, hogy nem kapcsolódik közvetlenül ahhoz, amit most csinálok - de mindent, amit eddig tanultam ebből a könyvből, a gyakorlat érdekében alkalmazottam a dolgokra... szóval azt hiszem, ez egy ésszerű módja a dolgok elvégzésének. Kétségtelenül sokkal jobb, mint a véres chatGPT