Warning! You are currently using a domain is accessible on the regular internet, not on Tor. For better privacy and security, please use our onion domain instead.

Izomerek és borkősav

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
677
Deals
8
Azt hiszem, valami baj van a grafikonnal.
Ha L+-borkősavat használ(olcsóbb és könnyebben megtalálható)a D enantiomer(amph,Meth) az oldatban lesz, nem pedig a szilárd anyagban, ahogy ott megjelenik.
Ha D-borkősavat használsz(drágább és nehezebb megtalálni) a D enantiomer(amph,Meth) a szilárd anyagban lesz.
Köszönöm.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,337
Deals
1
A sémája helyes. A só szilárd halmazállapotba csapódik ki. Nincs különbség, d-amfetamin l-borkősav só vagy l-amfetamin d-borkősav só. A következő eljárásokkal megváltoztathatja a savat, és a szilárd halmazállapotban különbség izomereket kaphat.

P.S. ugyanez vonatkozik a metamfetaminra is.

View previous replies…

Ihml

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
22
Nem vagyok Patton, de: a felhasznált efedrinből csak D-met-et állítana elő, mivel a növények természetes módon csak L-efedrint termelnek (amely a reakció után az ellenkező enantiomerré alakul - ebben az esetben D-met). Ha kémiailag szintetizált efedrint használtak, akkor racém metamfetamint kaptunk volna, mivel az efedrin szintézise nem sztereospecifikus.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,386
Deals
1
Egész éjjel fent maradtam, hogy átfésüljem a tudósok és a szabadalmak listáját, és íme az eredményeim

Az L(+) borkősav (2R,3R) a természetben előforduló izomer.Mivel a kiralitás ir R,R, elhajlítja a fényt és optikailag aktív. A D(-)(2S,3S) szintén optikailag aktív. Ez a 2 vegyület enantiomer. Ugyanaz a forráspontjuk, fagyáspontjuk, hőmérsékletük, mol.wt. ect.
Mindkettő diasztereomerje a mezoborkősav. (2R,3S vagy 2S,3R) a 2 mezo enantiomer.
Ami egy vegyületet optikailag aktívvá tesz, az a fény elhajlása. Mitől hajlítja a fényt? Attól, hogy a szénszubsztituensek síkja egyenlőtlen. Például az L(+)borkősav aktív. Jobbra és jobbra hajlítja a fényt ( azt mondom, jobbra, de csak referenciaként használom a jobbot). Ugyanez a helyzet a D(-)-borkősavval, ez "balra-balra" hajlítja a fényt. A mezoborkősav királis, de optikailag nem aktív. Mivel (például) a 2R,3s a fényt jobbra balra hajlítja, a nettó nyereség 0°.
Azért beszélünk optikailag aktív vegyületekről, mert az aktív vegyületeknek magasabb az olvadáspontjuk és a forráspontjuk. Egy másik megközelítés szerint magasabb hőmérsékleten szilárdulnak(kristályosodnak). Igen, egy optikailag aktív vegyület előbb kristályosodik ki, mint egy inaktív. Most pedig elérkeztünk a lényeghez.
Ha D(ss) borkősavat használsz, a D-(S) metamfetamin optikailag aktív (S,S,S,S), az L(R) metamfetamin pedig nem az, (R,R,S).
Az ellenkezője is igaz. Ha a borkősav természetes izomerjét használod, akkor a levo-metamfetamin kristályosodik ki először, tehát ha természetes borkősavat használsz, akkor a kristályok a szemét. Az átdolgozás. Az anyalúg tartalmazza a dextro-metamfetamint.
Ha racém D,L-borkősavat használsz racém methez, racém metamfetamin-tartarátot kristályosítasz. Elpazaroltad az idődet.
A találmány összefoglalása; használjon egy borkősav-izomert, és ha D-kristályokat akar, használja a D-borkősavat. Ellenkező esetben használja az L-t és szűrje ki a kristályokat.
Hozzátok a referenciáitokat, amikor ezekről a tényekről vitatkozni jöttök.

View previous replies…

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Azt mondja, hogy a D borkősav "L amph d tartarát" sóval, míg az L borkősav "D amph L tartarát" sóval. Ez így van?

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
Nagyon szépen kifejtette, és 100%-ban egyet tudok érteni Önnel. Szeretném még hozzátenni: A levo-metamfetamin-tratrát nem oldódik hideg metanolban (nagyon alacsony). Használja azt az L-metamfetamin-tratát öblítésére. Miután elkezdtem az öblítést, a d-metamfetamin végső hozama körülbelül 5% -kal nőtt. Ami szintén nagyon ajánlott, az egy polariméter a kiralitás mérésére. Ha szükséges, azt saját magunk is megépíthetjük.

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Egy szakértői státuszú tag javasolja a DL borkősav használatát mindkét izomer elválasztására, azaz a DL borkősav kisózza a D amfomet-tartarátot és feloldja az L amfomet-tartarátot az alkoholos anyalúgban. Ön szerint lehetséges-e DL-borkősavval D amf/meth-tartarátot nyerni? Egyelőre csak az L borkősavat tudom beszerezni. Remélem, hogy hamarosan elvégezhetem a felbontást és tiszta D-metamfetamint kapok.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
Számomra a d,L-borkősav nem működött, az L-borkősav a leghatékonyabb és legolcsóbban működik.
Van még egy lehetőség: a dibenzoil-borkősav révén a királis elválasztás egy menetben a legmagasabb, de az ár szempontjából is a legmagasabb. De a dibenzoil-borkősav szintézisét már közzétettem.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,386
Deals
1
Azóta megtanultam, hogy az L borkősav nem kötődik a D methez a sztérikus akadályozottság miatt és fordítva. Nem vagyok benne biztos, hogy ez az amfetamin esetében is így van-e vagy sem. Ha igen, akkor L-amp-L-tartarát vagy D-amp-D-tartarát, mert ezek az optikailag aktív izomerek. Ha 1L,2D vagy 1D,2L, akkor a nettó forgás 0. Mindkét királis szénatomnak ugyanúgy kell fordulnia, hogy optikailag aktív legyen.

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Tehát nem használhatom az L borkősavat a D és L elválasztására, és tiszta D amf/meth-et kapok, ezt akarja mondani? Használható-e DL borkősav ugyanerre a célra.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,386
Deals
1
Nem, ezt nem én mondtam. Lehet L vagy D borkősav, ha L-t használsz, akkor L-meth L-tartarát, egy savas só ( és D-meth bázis. A só kicsapódik a nem poláros oldószerből és leszűröd és a reakcióelegyben még mindig ott van a D, amit hcl-ezhetsz ( a hcl nem királis, tehát nyilván bármelyikhez kötődik). Ha D-borkősavat használ, bár A) sokkal drágább, 2) figyelt, VI) Önnek kell a tartarátot eltávolítania és hcl-elnie.

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Oké, igazából én is erre gondoltam. Úgy tűnik, a videó összezavarja az embereket, mert DL-t használtak a felbontáshoz. Köszönöm a pontosítást

VamonosPest2

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
is it possible to save the L-amphetamine somehow?