- Reaction score
- 5
Jelenleg egy 2c-b szintézis közepén vagyok, és egy olyan utasítással találkoztam, amely szerint
"Egy 250 ml-es RB lombikba 16,6 g 2,5-dimetoxi-benzaldehidet töltöttünk,
1,6 g NaOAc és 50 ml nitrometán. A 4 órás refluxálás után átkristályosítás után 14,4 g megfelelő nitrosztirént [1] kaptunk.
5,0 g 2,5-dimetoxil-fenil-2-nitroetént adtunk 4,0 g nátrium-borohidrid 100 ml izopropanolban lévő oldatához. Ebből 4,2 g sárga olajat kaptunk.
afelesleges bórhidrid bomlása után, majd a szokásos feldolgozás (B)után .
A 2,5-dimetoxifenil-2-nitroetánt 100 ml izopropanolban oldottuk fel 8 moláris egyenérték Zn és 3,5 moláris egyenérték HOAc (a Zn mennyiségéhez viszonyítva) hozzáadásával. Ebből 2,0 g 2,5-dimetoxi-feniletilamin keletkezett halványsárga olajként (C).
Az aláhúzott mondathoz kérek segítséget. Pontosan mit jelent ez a mondat. Mielőtt belekezdtem, úgy értelmeztem, hogy az olajat ecetsavval mossuk és szeptikus tölcséren keresztül elválasztjuk. Most, hogy a szintézis közepén vagyok, már nem vagyok benne olyan biztos. Bármilyen segítséget megköszönnék, amit bárkitől kaphatok ezzel kapcsolatban.
"Egy 250 ml-es RB lombikba 16,6 g 2,5-dimetoxi-benzaldehidet töltöttünk,
1,6 g NaOAc és 50 ml nitrometán. A 4 órás refluxálás után átkristályosítás után 14,4 g megfelelő nitrosztirént [1] kaptunk.
5,0 g 2,5-dimetoxil-fenil-2-nitroetént adtunk 4,0 g nátrium-borohidrid 100 ml izopropanolban lévő oldatához. Ebből 4,2 g sárga olajat kaptunk.
afelesleges bórhidrid bomlása után, majd a szokásos feldolgozás (B)után .
A 2,5-dimetoxifenil-2-nitroetánt 100 ml izopropanolban oldottuk fel 8 moláris egyenérték Zn és 3,5 moláris egyenérték HOAc (a Zn mennyiségéhez viszonyítva) hozzáadásával. Ebből 2,0 g 2,5-dimetoxi-feniletilamin keletkezett halványsárga olajként (C).
Az aláhúzott mondathoz kérek segítséget. Pontosan mit jelent ez a mondat. Mielőtt belekezdtem, úgy értelmeztem, hogy az olajat ecetsavval mossuk és szeptikus tölcséren keresztül elválasztjuk. Most, hogy a szintézis közepén vagyok, már nem vagyok benne olyan biztos. Bármilyen segítséget megköszönnék, amit bárkitől kaphatok ezzel kapcsolatban.
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 178
- By w2x3f5
általában a felesleges bórhidridet savval bontják, és a sókat leszűrik.
Aggódom, hogy miért használnak nátrium-acetátot a Henry-kondenzációban, és nem értem, hogy miért állítják vissza először a kettős kötést, majd külön-külön a nitrocsoportot. A sztirolok sósavban cinkre redukálódnak (kettős kötés és nitrocsoport), ez a nitropropéneknél nem működik.
Vagy használhatsz nátrium-borohidridet rézkatalizátorral.
Aggódom, hogy miért használnak nátrium-acetátot a Henry-kondenzációban, és nem értem, hogy miért állítják vissza először a kettős kötést, majd külön-külön a nitrocsoportot. A sztirolok sósavban cinkre redukálódnak (kettős kötés és nitrocsoport), ez a nitropropéneknél nem működik.
Vagy használhatsz nátrium-borohidridet rézkatalizátorral.
Last edited:
↑View previous replies…
- Reaction score
- 5
Szia w2x3f5, köszönöm a választ. Ez egy olyan dolog volt, amiben biztosra kellett mennem. És értékelem az aggodalmat. Nem vagyok benne biztos, hogy pontosan mit értesz a "kettős kötés és a nitro külön-külön történő visszaállítása" alatt. A NaBH4 redukálja a kettős kötést, majd az ecetsavban lévő cink a nitrocsoportot. Talán mivel ez a különbség, ezért nem történik kettős kötés helyreállítása, azaz oxidáció. I'm tryin really hard to attachin a file de nem megy. Ha van wickr fiókod vagy proton mail, akkor elküldhetem neked így. Azt is tudom, hogy hogyan alakul. Vannak más munkáim, de ki akartam próbálni ezt, mivel elméletileg csak körülbelül 2 gramm végterméket ad, és úgy gondoltam, érdekes lenne, ha működne. Tisztában vagyok vele, hogy nem használok LAH-t, és ez szándékos. A kézirat ánizsolajjal kezdődik, amivel én is kezdtem. A legnehezebb vegyszer, amit a munka ezen részéhez fel kellett szerezni, a kálium-dikromát volt. Kínából kellett rendelnem. Nem olcsó és nagyon veszélyes anyag. Szóljatok, ha érdekel.
- Reaction score
- 5
- Reaction score
- 5
Kérdés Önnek uram, mivel úgy tűnik, hogy Ön többet tud, mint én, és hasznos volt. Nekem is van palládium a szénen %10. Feltételezem, hogy ez is egy ésszerű útvonal lehet, de néha bajba kerülök, ha feltételezem. A cink és a hcl helyett.
- Reaction score
- 34
Honnan vásárolta a 2,5-dimetoxibenzaldehidet?
↑View previous replies…
- Reaction score
- 5
Hé C.M., én nem. Én az ánizsolajjal kezdtem. Olvasd el a fenti válaszomat. Küldhetek neked is valamit, ha szeretnéd proton mailen vagy bármilyen anon platformon keresztül.
- Reaction score
- 34
- Reaction score
- 5
Nem tréfás fickó. Ánizsolaj(anetol) az anisaldehidtől az o-formális-4-metoxifenolig a 4-metoxifenolig a 2-hidroxi-5-metoxibenzaldehidig a 2,5-metoxibenzaldehidig. Mint már említettem, úgy tűnik, nem tudok fájlokat csatolni, de ha van protonmail fiókod, akkor elküldhetem. Lehet, hogy itt van, amennyire tudom. Nem innen szereztem meg. Egy holland kutatási jelentésből származik.
- Reaction score
- 34
de úgy gondolod, hogy nyereséges mindezeket a lépéseket elvégezni?, Nem tudom, hogy szórakozásból vagy viszonteladás céljából készítesz-e 2-CB-t.
- Reaction score
- 5
Nyereséges? Attól függ, mit értesz nyereség alatt, gondolom. A legfontosabb? Tapasztalat. Hibázni és tanulni. Ehhez a dologhoz sok minden kell. Pénz. Tudás. Tapasztalat. Idő. Energia. Nekem szinte mindig jó szórakozás. Talán egy nap nyereség. De ahogy mondtad... hol lehet 2,5 bnzldyd-ot szerezni? Valakinek meg kell csinálnia, ami nem a céges. Nem keresek eleget ahhoz, hogy eladjam, de talán egy nap... Miután ezt csináltam pár évig, azt mondhatom, ha csak a profit miatt csinálod, hagyd abba most, és spórolj időt és pénzt magadnak. Néhány kredit hiányzik a biokémiai alapdiplomámhoz, és alig karcoltam meg a felszínt ebben a dologban.
- Reaction score
- 5
Sajnálom, ember! Most olvastam el néhány fenti hozzászólásodat. Nem tudom, mit keresel itt, ha fogalmad sincs a kémiáról. Nem tudod mennyi 2-cb-t kapsz 100g béta-nitrosztirénből? Ez majdnem mindig a végén van annak a munkamenetnek, amit követsz. Többféleképpen is el lehet jutni a 2c-b végtermékhez. Egyik sem könnyű, vagy nem szabadna olyannak elvégeznie, akinek "fogalma sincs a kémiáról". Kezdd a metamfetaminnal. Döntsd el, hogy ez olyasmi, amiről úgy gondolod, hogy meg tudod csinálni, vagy egyáltalán meg akarod csinálni. Aztán onnan indulj tovább. Fogalmam sincs a kémiáról. A fenébe is, srác.
- Reaction score
- 34
Megkérdeztem egy szerves kémia professzort, hogy valaki, akinek fogalma sincs a kémiáról, követheti-e a kémiai szintézis receptjét, és azt mondta, hogy igen, ezért csatlakoztam ehhez a fórumhoz, elveszett vagyok, nem tudom, milyen szintézissel kezdjem, és ezt nyereségért csinálom, időt és pénzt tudok befektetni a tanuláshoz, a célom az, hogy nagy mennyiségben gyártsak és nagybani értékesítés, de látom, hogy ez az iparág nagyon nehéz, nem csak a kémiai szintézist, hanem a szükséges kémiai reagensek és prekurzorok beszerzését is, Bármilyen ajánlás, milyen szintézist kell csinálni? köszönöm!!!!