Žinoma!
1st visų pirma, atsiprašau už mano anglų kalbą, aš žinau, kad kartais gali būti "keista"..
Taigi, bandžiau įvairius bazės ir rūgšties metodo kiekius, kol radau tinkamą.
raktas yra VACUUMINIS DISTILIACIJA, rašau apie Capital, nes mačiau, kad (taip pat, kaip ir man pradžioje) po bazinių rūgščių metodo, kai pamatome rezultatą (purvinas ir labai tirštas medus), galvojame, kad kažkas negerai, tada nebetęsiame... bet čia yra raktas.
50 GR vaško (pasirinkau mažesnį kiekį, nes turiu tik nedidelį kiekį vaško)
1. 50 gr vaško, 70 ml dH2O ir 12 gr šarmo, lėtai didinkite temperatūrą iki 80º C, kai ji pasieks 80º, maišykite valandą.
2. Į mišinį įpilkite 32,5 gr HCL 65% ir maišykite dar 1 valandą 80ºC temperatūroje.
3. Įpilkite į atskirąjį piltuvą, pašalinkite vandens sluoksnį ir įpilkite pakankamą kiekį dH2o su 5% natrio bikarbonato (arba tiesiog padarykite prisotintą tirpalą) ir atlikite tipinę operaciją atskirajame piltuve ir palikite 30 minučių.
4. dar 2 x pakartokite prisotinto tirpalo plovimą, visada išmeskite vandenį ir tik 1 kartą plovimą vandeniu.
( jei atsiranda emulsija, bandykite plauti sūrymu)...
5. distiliuokite vakuume, kol išnyks visas vanduo (tik nedidelis jo kiekis sukelia problemų), ir tai galima atlikti rotovape.
ir....
VOILA! turite norimą produktą, tik kitokios spalvos nei senasis glicidato gaves... rezultatas bus tamsiai raudonai rudas aliejus.