Narkotikai, tamsusis tinklas ir žiniasklaida [Mano istorija]

DMTrott

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
39
Didžiąją 2023 m. dalį praleidau dirbdamas darknete. Tai yra mano istorija. Artimiausiu metu apie ją nieko neperskaitysite žiniasklaidoje. Būkite saugūs. :)

NARKOTIKAI, DARKNETAS IR ŽINIASKLAIDA [MANO ISTORIJA]
Dabar darkneto narkotikų rinkos vartotojams teikia daugiau informacijos apie žalos mažinimą nei vyriausybė ir įsitvirtinusi žiniasklaida. Kaip susiklostė tokia padėtis ir kodėl apie ją vis dar nepranešama?

--

Asmenų aprūpinimas saugia informacija apie jų pasirinktą narkotiką sumažina tragedijų ir mirties riziką. Tai akivaizdi tiesa. Kitaip tariant, pasitelkus populiarią mantrą: nežinojimas žudo, švietimas gelbsti gyvybes.

r/harmreduction - Drugs, The Darknet & The Media [My Story]
Nežinojimas žudo, švietimas gelbsti gyvybes

Ši griežta ir kiek akivaizdi prielaida paskatino projektą, kuris beveik prieš 15 metų prasidėjo daugiau su viltimi nei lūkesčiais. 2009 m. vasarą žengiau pirmuosius žingsnius rašydamas tai, kas galiausiai tapo "Narkotikų vartotojų biblija"- bestseleriu tapusiu 638 puslapių žalos mažinimo vadovėliu.

Tai visada turėjo būti rimtas ir ilgas darbas. Nusprendžiau ne tik užfiksuoti visus įprastai vartojamus cheminius ir augalinius narkotikus, bet ir pats juos išbandyti. Jaučiau, kad norint įgyti patikimumą tarp narkotikų vartotojų, tai buvo būtina sąlyga. Kaip tuo metu man kažkas atvirai pasakė, jei to nepadarysiu, būsiu kaip vienuolė, siūlanti lytinį švietimą.

Iš pradžių nežinojau, kad galiausiai savarankiškai pradėsiu vartoti 182 skirtingus narkotikus ir leisiuosi į kelionę, kurios metu patirsiu didžiulį pakilimą, bet per daug siaubingų ir traumuojančių nuopuolių. Nepaisant pastarųjų, galiausiai pasiekiau tikslą, ir galutiniu rezultatu buvau daugiau nei patenkintas. Be jokios abejonės, tai padeda tūkstančiams žmonių sumažinti riziką ir priimti labiau pagrįstus sprendimus dėl narkotikų vartojimo.

Narkotikų vartotojų biblija [Popierinis viršelis]

Vis dėlto mintyse visada kirbėjo nepasitenkinimo elementas - klausimas: o ką daryti su žmonėmis, kurie knygų nepirko arba negalėjo sau jų leisti? Iki 2023 m. vasaros mano vaizduotė kunkuliavo, kai bandžiau išspręsti šį nerimą keliantį ir gluminantį klausimą.

ĮSIVAIZDUOKITE, KAD PASIEKSITE TUOS, KURIEMS LABIAUSIAI REIKIA
Įsivaizduokite, kad gyvybiškai svarbi informacija apie žalos mažinimą būtų nemokamai teikiama narkotikų įsigijimo vietose visame pasaulyje. Įsivaizduokite, kokį poveikį tai galėtų turėti vartotojų saugumui.

Ar ši vizija tikrai tokia tolima? Apsilankius pas gydytoją ar vaistinėje informacija apie saugumą yra įprastas dalykas, kuris paprastai apima ne tik dozę, vartojimo dažnumą ir trukmę.

Kodėl tas pats negalėtų būti taikoma ir pramoginiams narkotikams? Ar yra būdas įtraukti žalos mažinimą į tiekimo grandinę, nepaisant nesiliaujančio narkotikų karo žiaurumo?

Paaiškėjo, kad atsakymas į pastarąjį klausimą bent iš dalies yra teigiamas.

DARKNETAS IR JO RINKOS
Darknetas, o ypač darkneto rinkos, vaidina vis svarbesnį vaidmenį narkotikų platinimo srityje. Tiek vartotojai, tiek pardavėjai apsirūpina iš šios paslėptos ir anoniminės matomo interneto, kurį pažįsta dauguma žmonių, alternatyvos.

Kalbant apie tai, mano šviesos lemputė, susijusi su pirmiau minėtais klausimais, atėjo kaip " kas būtų, jeigu būtų".

Kas būtų, jei sukurčiau nemokamą " Narkotikų vartotojų biblijos" PDF versiją? Kas būtų, jei iš tikrųjų galėčiau bendrauti su rinkų savininkais? Kas būtų, jei jie nemokamai pateiktų šį PDF failą pirkėjams? Ar tai buvo įmanoma? Ar jie apskritai išklausytų?

Iškart supratau, kad, nors perspektyvos atrodė menkos, turėjau to imtis: net ir nedidelės sėkmės atveju kažkas kažkur gali iš PDF pasiimti ką nors, kas išgelbėtų jų gyvenimą. Bet nuo ko turėčiau pradėti?

GIMĖ DARKNETO ŽALOS MAŽINIMO PROJEKTAS
Laimei, kaip ir internetas, darknetas turi socialinės žiniasklaidos sluoksnį. Jame dominuoja į "Reddit" panaši platforma " Dread". Tai buvo akivaizdus atspirties taškas.

Susisiekiau su ten dirbančiais darbuotojais, paaiškinau savo viziją ir tiesiog paprašiau pagalbos. Gavęs entuziastingą atsakymą " taip", supratau, kad tai turi šansą. Projektas buvo pradėtas.

Dread tapo pirmuoju darkneto subjektu, kuriame buvo patalpintas PDF, ir jie jį paleido taip energingai, kad apie jį sužinojo net kai kurios rinkos. Dabar jau buvo akivaizdu, kad turiu pasinaudoti šia akimirka.

Taigi ėmiausi identifikuoti visas svarbias rinkas. Parengiau scenarijų ir pradėjau ilgą komunikacijos priemonių kūrimo procesą. Vieną po kitos kreipiausi į jas, paaiškindamas misiją ir prašydamas patalpinti PDF dokumentą arba pateikti nuorodą į jį, kad klientai (narkotikų vartotojai) turėtų galimybę gauti savo kopiją.

Darkneto žalos mažinimo projektas

Tam prireikė kantrybės, atkaklumo ir kelių mėnesių pastangų, bet galiausiai pasiekiau savo. Dabar prie jo prisijungė beveik visos svarbios rinkos, taip papildydamos savo įgimtas reguliavimo funkcijas (pavyzdžiui, į "eBay" panašios pardavėjų reitingavimo sistemos, kuri padeda apsaugoti vartotojus nuo falsifikuotos pasiūlos, teikimas). Kitas netikėtas posūkis - vis daugiau pavienių pardavėjų taip pat siūlo PDF dokumentus pardavimo vietose.

(NEPRANEŠTA) KONKRETI TIKROVĖ
Kuo daugiau narkotikų vartotojų susiduria su žalos mažinimo informacija, tuo veiksmingesnis tampa šis projektas. Taigi, bet kokiu atveju projektas pranoko visus lūkesčius ir toliau juos viršija. Dabar jis keičia padėtį realiame pasaulyje.

Žiniasklaida (išskyrus BBC World Service ) niekada nenuvilia. Toliau pateikta mano "Reddit" citata galbūt buvo nulemta nusivylimo, bet vis dėlto tai yra pagrįsta padėties santrauka:
Laimei, šis panaikinimas nekeičia konkrečios tikrovės vietoje.

KAVALERIJA NESIRUOŠIA PASIRODYTI
Pačioje pradžioje įrėminau knygos ir projekto kontekstą tokiu komentaru:
Nors saugos duomenys, kuriuos tiek metų kaupiau ir tyrinėjau, dabar yra tiesiog po ranka nesuskaičiuojamai daugybei tūkstančių žmonių. Be to, jokia geranoriška vyriausybė ar filantropinė institucija neateis ir staiga nesuteiks tokio švietimo.

Tačiau tai yra projektas, prie kurio gali prisidėti kiekvienas. Taigi, jei pažįstate žmogų, kuriam gali grėsti pavojus arba kuris tiesiog gali būti dėkingas už papildomą informaciją apie narkotikų saugumą, nedvejodami perduokite jam šią informaciją. Parsisiųsti galima " Breaking Bad" biblioteką čia:
https://bbgate.com/resources/the-drug-users-bible.3477/ arba http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhni37ybtt7mkbjyxn2pgllzxf2qgyd.onion/resources/the-drug-users-bible.3477/

Nepaisant visos visuomenės abejingumo ir daugybės kliūčių in situ, mes, kaip bendruomenė, galime sumažinti nežinojimą: galime šviesti. Bendromis jėgomis galime išgelbėti daugiau tokių gyvybių. Nors tai nėra visa apimantis sprendimas, kaip išspręsti dėl karo su narkotikais neišvengiamai kylančias kančias ir mirtis, tai bent kažkas. Padarykime tai.

miner21

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
254
Pasikartosiu dar kartą. Puikus pranešimas

PseudoMicroGravity

Don't buy from me
Resident
Reaction score
40
Nykščiai aukštyn, brolau!!! Aš taip pat esu didelis žalos mažinimo šalininkas! Netgi įkūriau reddit kanalą pavadinimu " "Overdose Prevention Lounge", kuriame bandau dalytis savo ilgamete patirtimi gelbstint draugus, taip pat nepažįstamuosius nuo suimto kvėpavimo dėl atsitiktinio opioidų perdozavimo. Toliau aiškinau žmonėms: "Jei žinote savo aplinką, taip pat su opiodų vartojimu susijusį sulaikytą kvėpavimą ir matote, kad kas nors perdozavo, nors tai gali būti baisu, nereikia panikuoti! Tiesiog atidžiai stebėkite žmogaus veidą ir lūpas, ir pamatysite, kad jo veidas darosi vis blyškesnis, o lūpos pradeda mėlynuoti. Būtent šiuo atveju labai reikalinga intervencija - gelbėjimo kvėpavimas! NE DIRBTINIO KVĖPAVIMO!!! Iš asmeninės patirties ŽINAU, kad jei esu šalia, kai žmogus nustoja kvėpuoti, turiu turėti daugiau nei 3 minutes, kad suteikčiau jam kvėpavimą ar 2 įkvėpimus ir jo širdis nesustotų! Krūtinės ląstos suspaudimai yra skirti deguonies prisotintam kraujui išjudinti žmogaus kraujotakos sistemoje, jei jo širdis nustojo plakti!!! Be to, norint teisingai atlikti krūtinės ląstos paspaudimus, reikia pažeisti (suplėšyti ir sumušti) žmogų, kurį bandote atgaivinti! Tai traumuoja organizmą!!! Jei jūs tik stebite jų veidą savo kvestionuoja, jums reikia tik administruoti keletą įkvėpimų man labai porą minučių!!!

Keista matyti išbalusį kaip mirtis žmogų su melsvai violetinėmis lūpomis...... Viskas, ką jums reikia padaryti, tai atverti jo burną, išskalauti ją pirštais, ieškant maisto ar kramtomosios gumos ir t. t., tada pasilenkti, atlošti galvą atgal, užspausti nosį ir duoti jam du pilnus plaučius oro, užtikrinant, kad matysite, kaip jo krūtinė kyla ir krenta su kiekvienu įkvėpimu.......ir kai atitrauksite galvą nuo jo....... Jų lūpos vėl būna visiškai raudonos, o skruostai rausvi, tarsi nieko nebūtų nutikę!!!! Ir šiuo metu, jei reikia rasti narkotikų arba iškviesti greitąją pagalbą.... Turite bent 3 minučių laiko, per kurį galite sukti nukentėjusįjį į gelbėjimo padėtį ir eiti rūpintis reikalais, jei tik tuo metu grįšite ir duosite jam dar 2 plaučių gurkšnius oro. Aš tai dariau dar gerokai anksčiau, nei buvo galima įsigyti nalloksono, ir galiu pasakyti, kad jei neprieštaraujate, kad kas 3 minutes juos prižiūrėsite su šiais gelbstinčiais įkvėpimais, nėra jokio reikalo net kviesti ligoninę!!! Galiausiai, priklausomai nuo to, kaip stipriai jie perdozavo, jie vėl pradės kvėpuoti patys! Tuomet tiesiog grąžinkite juos į gelbėjimo padėtį ir leiskite atsigauti. Paprastai žmogus vėl pradeda kvėpuoti pats per 5-10 minučių! Nors neseniai man teko tai daryti beveik 25 minutes (fentanilis yra baisus).
Žinios yra jėga, todėl išmokite viską, ką galite, ir tapkite stiprūs!!!!!!

Gal gali tai įtraukti į kitą savo knygą, brolau!?!!
Ačiū, kad klausotės, kaip jau sakiau, esu aistringai nusiteikęs šia tema....