Kaip minėjote, dėl paveikslėlyje esančio logotipo nematau galutinio mechanizmo produkto, tačiau iš mechanizmo schemos atrodo, kad dviguba jungtis susidaro tarp N ir anglies C1. Jei mano spėjimas dėl paveikslėlio teisingas, tuomet jūsų pateiktas paveikslėlis patvirtina mano hipotezę, kad amfetamino ir formaldehido reakcijos metu tarpinis iminas turi dvigubą jungtį tarp N ir metilo anglies, o NE tarp N ir alfa anglies.
Jei jūsų pateiktoje mechanizmo nuotraukoje po uždengiančiu logotipu pavaizduota kažkas kita, atsiųskite nuorodą, kur galėčiau pamatyti schemą be logotipo, nes norėčiau ją pamatyti, tačiau atrodo, kad ji patvirtina tai, ką sakiau anksčiau.
Tačiau mano mechanistinis supratimas nėra aukščiausio lygio ir jam tikrai trūksta kompetencijos. Ar turite kokių nors idėjų, kaip pagal pirmiau pateiktą mechanizmą gali susidaryti dviguba jungtis tarp N ir alfa anglies, atsižvelgiant į tai, kad O, kuris sudaro H2O išeinančią grupę, yra prijungtas prie formaldehido C1 anglies iš mechanizmo schemos?
Kalbant apie "patikimus duomenis" apie stereospecifiškumą, neturiu jokių kitų duomenų, išskyrus pirminį straipsnį apie Rodį, kuriame teigiama, kad sintezė yra stereospecifiška, kaip sakė kitas narys temos pradžioje, 1 atsakymų puslapyje, čia:
https://www.erowid.org/archive/rhodium/chemistry/amphetamine.methylation.html
Minėtame straipsnyje teigiama, kad suformavus iminą su d-amfetaminu ir redukuojant gaunamas d-metamfetaminas. Atsižvelgiant į tai, kad šiuo metu parodyta struktūra (3) yra identiška fenilacetono-metilamino iminui, kurį redukuojant gaunamas raceminis produktas, akivaizdu, kad vienas iš dviejų turi būti klaidingas, ar ne?
Arba amfetamino-formaldehido iminas skiriasi nuo fenilacetono-metilamino imino, arba reakcija nėra stereospecifinė, kaip teigiama Rhodium šaltinyje.
Galbūt kas nors, turintis pakankamai išteklių, galėtų išbandyti reakciją su skirtingais optiniais amfetamino mišiniais ir pateikti ataskaitą, tačiau aš negaliu surinkti šių duomenų.
Dėkoju už atsakymus.