Mani ļoti interesē jūsu komentārs. Kāds šeit forumā to jau ir pieminējis.
Es plānoju stingri noteikt temperatūru 34 grādi (puse no norādītā intervāla 32-36 grādi) un reakcijas laiku 4h.
Persona, kas sniedza šo informāciju, norādīja arī šīs reakcijas proporcijas.
Proti:
- 100 g bk4
- 250ml DCM
- 150ml m40
1. Vai šīs reaģentu proporcijas būs pareizas?
2. Man jāpievieno 1/2 m40 sākumā un 1/2 m40 pēc vienas stundas reakcijas. Kāds tam ir mērķis? Es saprotu, ka tas jādara, lai pieradinātu temperatūru, bet kāda ir atšķirība, vai mēs to darām vienā piegājienā vai sadalām to divās piegājienos?
Man jau ir bijusi viena pieeja šim mēģinājumam. Es pievienoju visu iepriekš minētajās proporcijās. Uzkarsēju maisījumu līdz 20 grādiem un sāku pievienot m40. Diemžēl temperatūra nesāka paaugstināties pati no sevis. Pēc sildīšanas uzsākšanas no ārpuses temperatūra pēkšņi uzlēca līdz 40 grādiem. Šķidrums sāka vārīties, un apkures izslēgšana nepalīdzēja.
Ko es domāju. Vai reakcijas masu pirms m40 pievienošanas uzsildīt līdz 25-30 grādiem un tikai pakāpeniski sākt pievienot m40, lai nepārsniegtu minētos 36 grādus? Vai tas ir kārtībā? Vai arī man visu reakcijas masu uzkarsēt līdz 34 grādu temperatūrai un tikai tad pievienot m40?
Man ir vēl viens jautājums. Kā iztīrīt brīvo bāzi?
Vai pietiek, ja brīvo bāzi divas reizes mazgā ar vienādu tilpumu 10 % nātrija trisulfāta šķīduma, lai noņemtu atlikušo bromketonu, un divas reizes mazgā ar tīru ūdeni? Vai ir nepieciešams izmantot vēl kaut ko citu?
Kāpēc, neitralizējot ar sālsskābi acetonā līdz pH 6, pievienojot HCL:acetona maisījumu brīvajai bāzei, tā sāk krāsoties. Pēc tam ir briesmīgi grūti izmazgāt pulveri līdz sniega baltumam.
Man ir radušās šādas krāsas: zila, zaļa, tumši sarkana un rozā.