Labdien.
Man ir problēma ar šo reakciju. Es mēģināju to veikt divas reizes. Es izmantoju laboratorijas līmeņa reaģentus un laboratorijas stikla traukus. Reaģentu daudzumu proporcionāli samazināju, jo izmantoju 1 l kolbu. Problēma rodas, kad mēģinu samazināt P2NP, izmantojot alumīnija amalgamu.
Es pagatavoju P2NP šķīdumu, karsējot to tikai tik daudz, lai izšķīdinātu kristālus.
Ar kafijas dzirnaviņas palīdzību sasmalu alumīniju mazās lodītēs - kā rakstīts
kopsavilkumā par alumīnija amalgamu (Al/Hg).
Pēc HgCl2 pievienošanas ielej 0,5 l auksta destilēta ūdens. Pēc 10 minūtēm sākas reakcija.
Pirmajā reizē es gaidīju, kamēr vairs neveidojās mazi burbulīši un viss alumīnijs peldēja, ūdens - duļķaini pelēks. Divreiz izskaloja ar nelielu daudzumu auksta destilēta ūdens, rūpīgi nosusināja. Pievienoju P2NP šķīdumu, reakcija nenotika. Es pamanīju, ka P2NP daļēji kristalizējās. Mēģināju reakciju sākt ar karstumu, bet bez rezultāta.
Otrajā reizē ūdeni no amalgamas notecināju, kad parādījās daudz mazu burbulīšu un lielākā daļa alumīnija bija izkļuvusi virspusē, ūdens bija duļķaini pelēks. Vēlreiz - divas reizes izskaloja ar nelielu daudzumu auksta destilēta ūdens, kārtīgi nosusināju. Pēc P2NP pievienošanas rezultāts bija identisks kā pirmajā mēģinājumā. Maisījuma sildīšana nepalīdzēja.
Ko es daru nepareizi? Ko man vajadzētu mainīt? Vai jums ir kādi ieteikumi?
Jebkura palīdzība būs ļoti pateicīga