Man ir virkne jautājumu, uz kuriem, cerams, kāds varēs man atbildēt.
1. Šķīdinātājs
ES ir grūti iegūt benzolu, un pēc šīs sintēzes apspriešanas esmu nolēmis tā vietā izmantot DCM. Sākotnējā receptē ir izmantoti 200 ml benzola, bet šķiet, ka, izmantojot DCM, 500 ml ir populārs daudzums, lai iegūtu tādu pašu daudzumu 2b4mp. Kā atšķirīgais šķīdinātāja daudzums ietekmē procesu? Vai papildus labākai termiskajai stabilitātei aminācijas laikā (vairāk šķīdinātāja = lielāks RM tilpums = tas tik ļoti nesakarst, salīdzinot ar mazāku RM tilpumu), vai lielāka šķīdinātāja izmantošanai ir kādas citas priekšrocības? Vai 500 ml DCM var samazināt, piemēram, uz pusi, t. i., 250 ml? (Es zinu, ka DCM ir zems viršanas punkts un ka RM ir jāuztur zem 40 °C.).
2. Metilamīns (MA)
MA hidrohlorīds (MA.HCl), šķiet, ir populāra alternatīva ūdens MA (vieglāka transportēšana, uzglabāšana, stabilitāte). Vai var vienkārši pievienot bāzi RM kopā ar 2b4mp un šķīdinātāju un pēc tam pievienot MA.HCl tieši RM? Man iesaka kā bāzi izmantot trietilamīnu, vai tikpat labi derētu arī NaOH?
3. Paskābināšana
Šajā receptē norādīts izveidot HCl maisījumu acetonā un pievienot šo maisījumu RM nelielās porcijās. Citās pamācībās vispirms pievieno acetonu un pēc tam pa pilieniem pievieno HCl. Kurš veids ir labāks un kāpēc?
4. Filtrēšana
Tā kā šī ir visvienkāršākā recepte, vakuumfiltrēšana, izmantojot Šota/Bihnera piltuvi, nav iespējama. Vai tā vietā var izmantot kafijas filtrus un gravitācijas filtrāciju?
5. Acetons
Mans acetons ir deklarēts >99,6 % tīrs, ūdens saturu ražotājs nav deklarējis. Vai mans acetons tiek uzskatīts par sausu šim lietojumam?
6. Individuālie aizsardzības līdzekļi
Vai ir nepieciešama gāzmaska, vai to var spārnot, izmantojot labu ventilāciju vai strādājot brīvā dabā?
7. Atkritumu apsaimniekošana
Es redzu trīs atkritumu veidus:
- ūdens frakcija, kas izmetama brīvās bāzes skalošanas laikā 2. posmā. Tai vajadzētu būt tikai ūdenim ar nelielu broma piejaukumu, vai to ir droši izmest dzīvojamā vietā?
- šķīdinātāji (DCM un acetons), kas atdalīti filtrēšanas laikā 4. posmā, un acetons, kas izmantots mazgāšanai. Kā to droši un atbildīgi izmest, vienlaikus izvairoties no ūdens attīrīšanas uzņēmuma veiktās paviršās pārbaudes?
- izlietoto indikatorpapīru, izlietoto filtrpapīru un tamlīdzīgus atkritumus. Es pieņemu, ka to var iesaiņot, aizzīmogot un izmest kopā ar sadzīves atkritumiem, vai man ir taisnība?
Paldies par jebkuru padomu. Šī būs mana pirmā sintēze, tāpēc cenšos par visu padomāt iepriekš, un varbūt par dažām lietām pārdomāju pārāk daudz. Lūdzu, pastāstiet man, ja arī tas tā ir.