Ponownie, naprawdę tego nie rozumiem. I nigdy nie zrozumiem. Dlaczego ludzie chcą zsyntetyzować amfetaminę i nie udaje im się to, nawet jeśli ktoś poda właściwe proporcje molowe, a potem narzekają, że zrobili wszystko zgodnie z procedurą i znowu się nie udało. Nawet gdy podane są właściwe proporcje molowe, trzeba wiedzieć tak wiele. A czasami nawet bardzo mało, ale ta odrobina informacji jest w większości kluczowa, aby wszystko działało. Na przykład ile razy nadmiar jednego z tych odczynników w odpowiednim stosunku molowym MUSI znajdować się w kolbie reakcyjnej, aby wszystko działało. Jeśli jesteś zbyt leniwy, by przeczytać choćby jedną dobrą książkę kucharską, lub po prostu nie jesteś wystarczająco zainteresowany, by znaleźć i przeczytać choćby jedną książkę kucharską o amfetaminie, dlaczego po prostu nie kupisz związku? Na tych forach widzę tego rodzaju ludzi, których nigdy nigdzie nie widziałem. Tak, bardzo dobrze jest trochę uczyć i dawać dobre rady, a ja sam nie jestem Einsteinem, ale wszystkie moje reakcje badałem z internetu. Syntezy na forum, przeczytałem kilka książek i patentów, reakcje na różnych stronach. Pobrałem wiele podstawowych książek z chemii organicznej itp. W szkole byłem kiepski z chemii, bo sama szkoła mnie nie interesowała. W ogóle. Ale kiedy zacząłem uczyć się chemii około 8 lat temu, jestem uzależniony od próbowania nowych syntez, już nie narkotyków. Ale to tylko ja, każdy jest inny, ale czasami tak mnie to irytuje, że muszę coś powiedzieć. I peace out! Przepraszam za długi tekst.
P.S Ten tekst nie był do Ciebie OrgUnikum, ale ... wiesz, tych w tekście.
TheNut.