Miałem problemy z redukcją PMK all/hg, mam dużą ilość nieprzereagowanego aluminium pozostałego po 240g ketonu rxn. Naczynie ogrzało się samo z refluksem do około 65 ° C i spadło do 40 ° C w ciągu 90 minut. Następnie zastosowano ogrzewanie, aby doprowadzić go do 50-60 ° C przez 3-4 godziny.
Użyto patelni do ciasta i pocięto na 1 cm małe paski, a 10% nadmiaru dodano do roztworu osmu. Po bazowaniu ai zostało zredukowane. Następnie towar ekstrahowano toluenem i przemyto roztworem naoh. Mam nadzieję na co najmniej 100g yeild. Jeśli nie, to jestem udupiony i będę musiał zaoszczędzić trochę więcej pieniędzy na kolejny rxn i po prostu użyć folii, aby została zjedzona.
Pamiętam, że zostało może 50% ai. To były w 100% aluminiowe jednorazowe patelnie do pieczenia. Czekałem około 45-60 minut na rozpoczęcie amalgamacji i tylko kilka kawałków unosiło się na powierzchni, założyłem, że to dlatego, że jest to grubsze ai... ale bulgotało, a roztwór miał srebrzysty wygląd. Wydawał się gotowy. A rxn sam się nagrzał do 65c, więc jestem pewien, że był gotowy... może po prostu muszę gazować i zobaczyć yeild... Mam przeczucie, że będzie źle lol. D
czy osm już dodaje dodatkowe aluminium? Może dodałem nadmiar na nadmiar lol. W każdym razie myślę, że gruba folia byłaby OK dla redukcji 200-300g. Chciałbym zdać sobie z tego sprawę i trzymać się folii na tych większych rxns... ale tak się uczę. Jeśli reakcja zaszła do 65 ° C z patelniami Al, to z folią może być zbyt egzotermiczna, prawda? Więc moja grubość Al może być na miejscu i może muszę pozwolić amalgamatowi dłużej, aż wszystkie kawałki będą pływać? Wydawało mi się, że reakcja egzotermiczna się rozpoczęła.
Jeśli marnowałem sporo materiału i czasu na próby skalowania i za każdym razem bawię się grubszym Al, kiedy myślę, że powinienem trzymać się może grubszej folii, w ten sposób wszystko zostanie zużyte, a temperatura może wzrosnąć do 75 ° C, ale mogę go schłodzić, aby utrzymać poniżej 70 bez problemu. Gdybym wiedział o trasie NMF przed przygotowaniem się do trasy osmowej, używałbym NMF i myślę, że miałbym mniej problemów.
Zdam relację z rezultatów testu.