- Reaction score
- 68
pierwsze zdjęcie po 6 godzinach leuckart reflux
drugie zdjęcie niewielka ilość tej 6-godzinnej reakcji refluksowej wlana do lejka rozdzielającego i dodana do niej zimna woda
czy ktoś może potwierdzić, że to jest dobre?
dlaczego n-formyl w separacji jest żółty?
dlaczego nie jest pomarańczowy i klarowny?
czy reakcję należy prowadzić dłużej?
czy używacie chłodnicy w takiej pozycji jak podczas destylacji, czy po prostu umieszczacie chłodnicę na kolbie i prowadzicie normalny refluks?
@Hank Schrader @btcboss2022
drugie zdjęcie niewielka ilość tej 6-godzinnej reakcji refluksowej wlana do lejka rozdzielającego i dodana do niej zimna woda
czy ktoś może potwierdzić, że to jest dobre?
dlaczego n-formyl w separacji jest żółty?
dlaczego nie jest pomarańczowy i klarowny?
czy reakcję należy prowadzić dłużej?
czy używacie chłodnicy w takiej pozycji jak podczas destylacji, czy po prostu umieszczacie chłodnicę na kolbie i prowadzicie normalny refluks?
@Hank Schrader @btcboss2022
Attachments
- Reaction score
- 166
Nie wykonujesz poprawnie pierwszego etapu leuсkart. Twój kolor nie jest taki, jaki powinien być.
Myślę, że w rzeczywistości masz w nim minimalną ilość n-formyloamfetaminy.
Kolor powinien być bogaty, koniakowy.
Jak wspomniałem wcześniej, najważniejsze jest prawidłowe przeprowadzenie pierwszego etapu.
Jeśli uzyskasz ponad 90% n-formyloamfetaminy, końcowa hydroliza da ci ogromną wydajność.
Myślę, że w rzeczywistości masz w nim minimalną ilość n-formyloamfetaminy.
Kolor powinien być bogaty, koniakowy.
Jak wspomniałem wcześniej, najważniejsze jest prawidłowe przeprowadzenie pierwszego etapu.
Jeśli uzyskasz ponad 90% n-formyloamfetaminy, końcowa hydroliza da ci ogromną wydajność.
- Reaction score
- 68
Czy mógłbyś mi w skrócie powiedzieć, co należy zrobić w pierwszym etapie - przestawić skraplacz na destylację i powoli destylować całą wodę?
Następnie, gdy cała woda wypłynie, przestawić skraplacz na refluks i przeprowadzić 6-godzinny refluks?
A może coś robię źle?
Kolor koniaku powinien oznaczać pomarańczowo-brązowy?
Następnie, gdy cała woda wypłynie, przestawić skraplacz na refluks i przeprowadzić 6-godzinny refluks?
A może coś robię źle?
Kolor koniaku powinien oznaczać pomarańczowo-brązowy?
- Reaction score
- 166
Cześć @ChingShih, czy poszedłeś dalej z hydrolizą?
- Reaction score
- 68