Ach tak, ok - po ponownym schłodzeniu, drugim przefiltrowaniu, a następnie dodaniu wody: przypadkowo zamroziłem ją na stałe, haha, przywróciłem ją do 0-2c, a następnie ponownie przefiltrowałem po raz trzeci. Uzyskałem przyzwoitą ilość, ale większość "smakołyków" utknęła (prawdopodobnie po zamrożeniu) po bokach i krawędziach RB, próbowałem przepłukać go zimną wodą, ale woda nie chce go zbyt dobrze przesuwać, więc złapałem trochę izo, które miałem w zamrażarce (70%) - prawdopodobnie 10 ml i mogłem zobaczyć, że def poruszył go po prostu nie wystarczyło.
Włożyłem więc to, co już zdobyłem, do eksykatora próżniowego, jak zawsze, a następnie dodałem 5-7 ml ciepłego MeOH do RB (trochę z zamiarem rozpuszczenia go i ponownego rozbicia, jednak wszystko, co zrobiło, to usunięcie masy z krawędzi RB, więc włożyłem ją z powrotem do lodówki, a gdy izo ostygnie, przepłuczę kolbę - wygląda na całkiem sporo, aby być uczciwym....Zdecydowanie co najmniej podwoiłem wydajność - nawet jeśli rzeczywiste kryształy nie były tak dobre - nie ma znaczenia, wszystko zostanie ponownie wymieszane, zanim cokolwiek z tym zrobię.
To po prostu interesujące - teraz rozumiem, co masz na myśli. Dodanie wody rozcieńcza go i sprawia, że jest mniej rozpuszczalny w roztworze. Oczywiście...
Dostałem DROBNĄ odrobinę oleju na dnie. Nie wiem, czy to nieczysty produkt, czy jakieś zanieczyszczenie, ale hej, jestem z siebie zadowolony
Dziękuję bardzo za wszelką pomoc... Naprawdę to doceniam. Jestem cholernie chory, więc jestem bardzo głupi i po prostu mam grypę, więc przepraszam, że źle zapamiętałem liczby.
Ponownie, jeśli możesz mi powiedzieć, jak przesłać arkusz kalkulacyjny, zrobię to, może gdybym spróbował na prawdziwym komputerze.... Zobaczę