Całkowicie zgadzam się z LOL, ale znalazłem sposób na obejście metody siarczanu etylu sodu, która działa całkiem dobrze w ten sposób, a jeśli czujesz się komfortowo w pracy z siarczanem dietylu i nie masz nic przeciwko zrobieniu pudełka, które można przymocować do piły tłokowej jako urządzenia wytrząsającego, które również działa całkiem dobrze. Ale kiedy robisz siarczan etylu sodu, postępuj zgodnie ze wszystkimi normalnymi sposobami, aby to zrobić, z wyjątkiem użycia wodorotlenku sodu, który mogę dać ci link do dużej, długiej procedury dotyczącej pewnych badań, które przeprowadzili na temat wytwarzania siarczanu etylu sodu, a na końcu powiedzą ci, abyś zostawił zlewkę na kilka dni, aby poczekać, aż osad się uspokoi, co w pewnym stopniu będzie musiało się udać. co do pewnego stopnia będzie konieczne, ale jeśli masz naprawdę dobrą pompę próżniową i możesz wyciągnąć głęboką niską próżnię, to po zdekantowaniu etanolu na wierzchu, który będzie prawie czysty, możesz bardzo delikatnie destylować, ponieważ siarczan etylu sodu szybko się rozkłada w każdej temperaturze znacznie wyższej niż temperatura pokojowa. Pociągnij głęboką próżnię i pozbądź się etanolu, pozostawiając etylosiarczan sodu. Nie jest to najtańsza metoda, ponieważ alkohol powinien być bezwodny od samego początku 200 proof bez skażającego badziewia. Kosztowało mnie to około stu dolców za galon do przetestowania. Ale potrafię wytworzyć tak głęboką próżnię, że etanol prawie się oddestylował, zanim jeszcze zastosowałem ogrzewanie. Kiedy zobaczyłem, że osiągnął punkt nasycenia, po prostu pozwoliłem mu wyschnąć. Korzystając z tej metody, otrzymasz tylko pół mola SES na 1 mol stężonego kwasu siarkowego i 1,375 mola etanolu. Kwas i etanol muszą być połączone w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza, aby zapobiec jakimkolwiek działaniom ubocznym, a gdy już się połączą, wrzuć je do lodówki na co najmniej 12 godzin, aby reakcja się zakończyła. Nie rób żadnego z tych bzdur, które widzisz w Internecie na temat podgrzewania go do 140 lub czegokolwiek innego. Mam link do całej procedury, która to określa i została dokładnie wykonana tylko dla siarczanu etylu sodu. Gdybyś mógł zrobić wirówkę na dużą skalę, mam na myśli nawet butelkę po koksie zawieszoną na sznurku i huśtać tym cholerstwem nad głową przez jakiś czas, mógłbyś uzyskać jeszcze wyższą wydajność. Ale w artykule podano dokładnie, ile alkoholowego roztworu wodorotlenku sodu należy użyć do zneutralizowania kwasu i wytworzenia etylosiarczanu sodu. Wymaga to tylko trochę cierpliwości i jeśli jesteś w stanie poświęcić godzinę lub dwie dziennie na zabawę, możesz mieć wystarczającą ilość nitroetanu do przynajmniej osobistej zabawy. Jestem absolutnie pewien, że ktoś mógłby to skalować, ale ja tylko bawię się na własny użytek. Wyjaśniłem to trochę, ale jeśli ktoś chce link, zapytaj, a ja go znajdę.